Ramūnas Karbauskis: Ir aš jaučiu didelį nerimą - G. Landsbergis yra plano kaip išspausti valstybę, dalis

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://www.facebook.com/ramun... 2018-05-13 19:27:31, skaitė 1063, komentavo 1

Ramūnas Karbauskis: Ir aš jaučiu didelį nerimą - G. Landsbergis yra plano kaip išspausti valstybę, dalis

Ir aš jaučiu didelį nerimą, kai Gabrielius Landsbergis konservatorių partijos suvažiavime į bendrapartiečius kreipėsi ne atsiprašinėdamas, kad partiją įklampino į politinės korupcijos skandalą, o, atvirkščiai, kalbą pasuko kaip visada – mesdamas kaltinimus tiems, kurie niekada nebandė užvaldyti valstybės, kurie elgiasi kitaip, nei verslas, kuriam rinkimų programą pristatinėjo G. Landsbergis, be to, dar pietaudavęs su to verslo atstovais, gaudavęs dovanų dėžutes, kurias turėjo išslapstyti jo padėjėja.

Žinant, jog garbė yra sunkiai suvokiama sąvoka jaunajai konservatorių lyderių kartai, G. Landsbergiui, L. Kasčiūnui, M. Majauskui ir T. Langaičiui, nereikia tikėtis, kad paviešinta skandalinga informacija priverstų juos atlikti bent kokį garbingą žingsnį. Nežinau, ar įmanoma tokiam žmogui išaiškinti, kas yra pagarba žmogui, bendruomenei, tautai, valstybei. Panašu, kad tai savybės, kurių nereikia liberaliam politikui, koks ir yra G. Landsbergis. Gal tuo galima paaiškinti tą neapykantą visiems, kurie trukdo jam patenkinti savo ambicijas, galimą ruošimąsi tarnauti korumpuotam verslui, tikintis patenkinti savo puikybę, melaginga informacija trypiant politinius oponentus?

G. Landsbergis, kaip ir dalis konservatorių, nuolat šaukia apie įvairias grėsmes, bet net nesistengia paneigti, kad tikriausiai ir pats, įtakojamas įvairių ryšių, yra plano, kaip išspausti valstybę kūrėjas ar jo dalis.

Man akivaizdu, jog konservatorių bendradarbiavimas su „MG Baltic“ buvo analogiškas Liberalų sąjūdžiui, net panašu į tai, kad abi partijos veikė išvien atstovaudamos verslo grupių interesus. Kaip kitaip paaiškinti faktą, kad ne kažkurios kitos partijos sąraše, o būtent konservatorių, į rinkimus ėjo „MG Baltic“ viceprezidentas? O ir konservatorių lyderis politinę programą pristatinėjo šio koncerno lyderiams. Juk konservatoriai priiminėjo „MG Baltic“ koncerno paramą, derino koalicijas ir svarbiausius valstybės postus bei įstatymus.