Lietuva samoningai įvarė santykius su Rusiją į aklavietę

Autorius: Anno Šaltinis: https://russian.rt.com/ussr/ne... 2018-04-24 21:48:00, skaitė 670, komentavo 9

Lietuva samoningai įvarė santykius su Rusiją į aklavietę


Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas

Lietuvos valdžia sąmoningai ir tikslingai įvarė ryšius su Rusija į aklavietę ir tęsia šį beviltišką kursą.

Tai pareiškė Rusijos ambasadorius Vilniuje Aleksandras Udalcovas. Jis komentavo balandžio 23 d. vykusį susitikimą Lietuvos vyriausybėje dėl santykių su rytiniais kaimynais. Udalcovas uždavė klausimą, kam buvo sušaukta taryba dėl santykių su Rusija problematikos," jei iš anksto buvo paskelta, kad apie apie jokį santykių gerėjimą su  ja negali būti jokios a priori kalbos."

"Būtent Lietuvos valdžia įvarė , tarp kitko sąmoningai ir tikslingai, mūsų santykius į aklavietę. Ir su pavydėtinu atkaklumu tęsią šį neperspektyvų pačiai Lietuvai kursą ", - ambasados spaudos tarnyba cituoja pasiuntinio žodžius. Jis pažymėjo, kad dėl Lietuvos valdžios kaltės " Rusijos užsienio politikos prioritetų sistemoje, Lietuva , kaip jų objektas, žymiai nublanko ".

Pasak jo, kalbėti apie tam tikrus žingsnius, pavyzdžiui, dėl tarpvyriausybinės komisijos darbą atnaujinimo, yra beprasmiška, kol jai iš Lietuvos pusės vadovauja dabartinis Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas. Anksčiau Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė apie ES galimybę įvesti naujas sankcijas prieš Rusiją.