Prezidentės melas per LRT apie SGDT "Indenpendence"

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-02-09 13:34:23, skaitė 2111, komentavo 5

Prezidentės melas per LRT apie SGDT

Lietuvos Prezidentės melas per Lietuvos Nacionalinį Radiją

Laida "Ryto garsai" 2018 vasario 7 dieną laidos pradžia 6.30 Penkiasdešimt penktoje minutėje Lietuvos Prezidentė pasakoja apie vizitą:

- Taip. Tai yra darbo vizitas ir tiek. Labai džiaugiuosi kai Pietų Korėjos Prezidentas pasiūlė susitikti ir čia labai svarbu, nes Olimpinėse dalyvauja 180 šalių, o Lietuvai yra išskirtas dėmesys, nes su Pietų Korėja mus sieja tarptautiniai ryšiai tai ir globali partnerė NATO narė ir taip pat dvišaliu pagrindu ęsame užmezge rimtą kontaktą, nes būtent Pietų Korėjoje buvo pastatytas mūsų terminalas suskystintų dujų taigi Korėja tampa  vis svarbesnis ekonominis partneris tame regione.

Nuo 55.19min iki 55.57 "Ryto garsų" minutės - tai yra apie 7.30.

Noriu patikslinti, kad suskystintųjų dujų terminalas "INDENPENDENCE" pastatytas Korėjoje už Lietuvos pinigus yra Norvegijos nuosavybė ir yra išnuomotas Lietuvai dešimčiai metų už beprotišką kainą. Išnuomotas net ne išperkamosios nuomos būdu. Po dešimties metų 2025 metais Lietuva aukcione šį  terminalą galės nusipirkti. Už pilną kainą. Jei kas kitas nenupirks.

Todėl Prezidentės pasakymas "mūsų terminalas" apie norvegišką SGDT kuris laikinai stovi Klaipėdos jūrų uoste yra švelniai tariant klaidinantis. O jei nevyniojant žodžių į vatą - tas pasakymas yra MELAS.

Ir kai žinai jog Pasaulinė dujų kaina nukrito dėl naftos kainos sumažėjimo, o tau sako jog tai Pasaulyje įvyko dėl to jog Lietuvos valdžia išsinuomavo iš Norvegijos SGDT, supranti kad tau meluoja. SGD terminalas Lietuvoje pradėjo veikti 2014 m. gruodžio 3 d. Klaipėdoje.

Eurostat duomenimis Pasaulinė dujų kaina mažėja nuo 2013 metų. Ir mažėja iki dabar.

Bet tau sako, jog tai dėl norvegiško SGDT kuris pradėjo veikti 2014 metų pačioje pabaigoje.

Pilieti, nesijauti mulkinamas?

Dar viena Prezidentės citata:

- "Labai džiaugiuosi kai Pietų Korėjos Prezidentas pasiūlė susitikti ir čia labai svarbu, nes Olimpinėse dalyvauja 180 šalių, o Lietuvai yra išskirtas dėmesys"

Čia Prezidentė rimtai kalba? Dalyvaus 180 valstybių ir jų vadovų, bet tik Grybauskaitei pasiūlyta susitikti su Pietų Korėjos Prezidentu? Dalia čia rimtai nejuokaudama kalba? Palauksim ir pažiūrėsim?