Vaikų darželiai — gradacija pagal turtą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-02-09 09:13:19, skaitė 1116, komentavo 0

Vaikų darželiai — gradacija pagal turtą

Nesąmonė
Nesąmonė

Vilniaus savivaldybės programa numato modulinių vaikų darželių statybas, greitai statomi darželiai, anot Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, visiškai išspręs ikimokyklinio švietimo problemas

Šiais metais Vilniue ir kitiems didmiesčiams padeda privatūs vaikų darželiai, kurie, tiesa, neprieinami daugeliui jaunų šeimų dėl kainos.

— Labas rytas, Jolanta. Vesi savo vaikelį į vaikų darželį? Mūsų mažylei jau pusantrų metų ir mes šiuo metu taip pat susirūpinome dėl tinkamo darželio.

— Labas, Regina. Svarbiausia — nepagailėti pinigų savo vaiko lavinimui. Mūsų sūnelis lanko geriausią Vilniaus privatų darželį "Vaikystės sodas". Šis darželių tinklas priklauso pačiai Austėjai Landsbergienei — profesoriaus Landsbergio anūko žmonai. Įsivaizduoji, koks ten lygis. Be to, tai dar ir labai didelis prestižas! Juk taip mes įrodome, kad priklausome Lietuvos visuomenės elitui.

— Kiek kainuoja tokio darželio lankymas? Ar mes su vyru, gaudami 2000 eurų per mėnesį, sugebėsime savo dukrytę ten atiduoti?

— Tai ne taip jau ir brangiai kainuoja. Tik 600 eurų už mėnesį. Bet už tai jūsų vaiką prižiūrės diplomuotos auklėtojos ir auklės. Grupėse vienu metu lankosi ne daugiau nei penki-šeši vaikai, o tai labai sumažina tikimybę susirgti. Be to, vaikas gaus kokybišką maistą. Su jūsų dukra dirbs logopedai, psichologai, modernias ikimokyklinio švietimo metodikas išmanantys pedagogai.

— Gražiai pasakoji, Jolanta. Bet, manau, kad mes nesugabėsime iš šeimos biudžeto ištraukti tokios sumos vien darželiui. Mes dar ir būsto paskolą turime. Be to, girdėjau  gandų apie Austėjos Landsbergienės darželių tinklą, neva ten finansinių pažeidimų buvo.

Seimo narė Aušra Maldeikienė pernai kėlė kalusimą apie Landsbergienės darželiuose dirbusių auklėtojų ir pedagogų atlyginimus. Atrodo, atlyginimus jie gauna tokius pačius kaip ir valstybinių darželių darbuotojai, už kuriuos tėvai moka po 60 eurų. Kur gi dingsta likusieji 500 eurų, kuriuos sumoka tėvai už privatų darželį? Ir čia dar tuo metu, kai savivaldybė primoka po 100 eurų tiems, kas nepateko į valstybinį darželį ir lanko privatų.

— Na, Maldeikienės klausimai taip ir liko klausimais. Kas tokia Maldeikienė ir kas Austėja Landsbergienė?! Ar įsivaizduoji šių moterų įtakos lygį? Landsbergių pora — sąžiningiausia visoje Lietuvoje! Ar kada nors matei žiniasklaidoje nors užsiminimą apie konservatorių partijos, kuriai vadovauja Gabrielius Landsbergis, nesąžiningumą? Tai va… Nepatinka elitiniai vaikų darželiai "Vaikystės sodas" laukite, kol Šimašius pristatys pigių modulinių darželių kiekviename miesto rajone ir kuriuose kainos neviršys 100 eurų.

Aš dar girdėjau yra tokie privatūs darželiai, kur vaikai bet kokiomis oro sąlygomis laikomi lauke, o į mažus namelius užeina tik pavalgyti ir pamiegoti. Tiesa, kaina taip pat  didoka — apie 350 eurų. Gal tai tiks jūsų šeimai? Arba pasamdykite kokią pensininkę už 300-400 eurų, kuri prižiūrės jūsų vaiką, kol būsite darbe.