Rusija dislokavo "Iskander" kompleksus Kaliningrado srityje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-02-05 23:08:03, skaitė 1668, komentavo 3

Rusija dislokavo

Iskander, archyvinė nuotrauka
Iskander, archyvinė nuotrauka

"Iskander" raketų sistema gali užtikrinti tikslius raketų smūgius 50-500 kilometrų nuotoliu

VILNIUS, vasario 5 — Sputnik. Rusija Kaliningrado srityje dislokavo branduolinį užtaisą galinčias nešti raketas "Iskander", praneša "RIA Novosti" su nuorodą į Valstybės gynimo rūmų gynimo komiteto vadovą Vladimirą Šamanovą.

"Užsienio karinės infrastruktūros dislokavimas automatiškai patenka į pirmeilio naikinimo sąrašą", — sakė Šamanovas.

Pasak krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, anksčiau Rusija šį raketų kompleksą atveždavo pratyboms, tačiau "šį kartą situacija yra kita — tai yra nuolatinis dislokavimas, turint visą tam reikalingą infrastruktūrą".

"Kaip tik dabar, šį vidurdienį, Kaliningrade yra dislokuojamos "Iskander" raketos <…> nuolatiniam buvimui. Tai reiškia grėsmę ne tik Lietuvai, bet ir pusei Europos valstybių", — žurnalistams sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Iskander" — operatyvinis-taktinis raketų kompleksas gaminamas Rusijoje, skirtas paleisti trumpo nuotolio, vienapakopėms raketoms. Ji gali užtikrinti aukšto tikslumo raketų smūgius su garantuotu žalos dydžiu nuo 50 iki 500 kilometrų. Jis gali būti naudojamas įvairiose karo operacijose bet kokiomis sąlygomis, įskaitant atvejus, kai priešas aktyviai naudoja priešraketinę gynybą ir elektroninį karą.

Tikimasi, kad įvairios modifikacijos "Iskander" kompleksus  Rusijos kariuomenė ekspluatuos 20-30 metų.