Kanados arkivyskupas: neįmanoma būti kataliku ir abortų šalininku

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-01-28 13:12:09, skaitė 1310, komentavo 0

Kanados arkivyskupas: neįmanoma būti kataliku ir abortų šalininku

Kanados arkivyskupas: neįmanoma būti kataliku ir abortų šalininku

Otavos arkivyskupas Terrence`as Prendergastas Ottawa Sun paskelbtame straipsnyje priminė Kanados ministrui pirmininkui Justinui Trudeau, kad „logiškai neįmanoma būti ir abortų šalininku, ir kataliku“. Tai jis pareiškė, reaguodamas į Kanados premjero radikalų sprendimą stipendijas vasaros darbams išduoti tik darbdaviams, pasirašiusiems įsipareigojimą palaikyti abortus ir genderizmą bei šį sprendimą sekusį J. Trudeau pareiškimą, esą abortai yra suderinami su katalikų tikėjimu.

Arkivyskupas taip pat atmetė J. Trudeau manipuliacijas, esą Kanados teisių ir laisvių chartija numato teisę į abortą, o bandymus sutaikyti abortus su katalikybe pavadino „pasimetusiais asmeniniais komentarais“. 

„Chartijoje nėra jokių reprodukcinių teisių ar laisvių, nepaisant premjero teiginių. Kiekvienas kanadietis gali tuo lengvai įsitikinti perskaitydamas Chartiją internete. Tačiau Kanados Įdarbinimo ir plėtros agentūra gali atimti iš organizacijų galimybę priimti jaunimą vasaros darbams, jei šios organizacijos nepritaria neegzistuojančioms teisėms. Toks reikalavimas pašalina bet kokią katalikišką parapijinę ar labdaros organizaciją iš pretendentų į valstybinį finansavimą“, - rašė jis. 

Kanados Įdarbinimo ministrė nesename interviu atsisakė atskleisti, ar jaunimo vasaros darbams sukurtas reikalavimas bus pritaikymas ir kitoms įdarbinimo programoms ir ar planuojamas analogiškas reikalavimas dėl paramos Kanadoje įteisintai eutanazijai. 

Net pasaulietinėje Kanados žiniasklaidoje šis J. Trudeau sprendimas nedviprasmiškai įvardintas reikalavimu išduoti sąžinę vardan finansavimo ir ideologinio grynumo testu. 

„Kanados katalikų vyskupų konferencija yra sunerimusi, kad šalies katalikų ir kitų tikinčiųjų tikėjimas ir praktikos taps kliūtimi jiems gauti finansavimą per Kanados Vasaros darbų programą“, - pareiškė vyskupai antradienį paviešintame laiške, kuriame vyriausybės sprendimas vadinamas „valdžios prievarta sąžinės ir tikėjimo klausimais“. 

Su mažamečiais vaikais LGBT paraduose dalyvaujantis ir agresyviausiai šalies istorijoje už LGBT reikalavimus ir abortų industriją kovojantis premjeras Justinas Trudeau vadina save kataliku, o 2017-ųjų gegužę užfiksuotas į rankas priimant Šv. Komuniją. Monrealio arkivyskupas Christianas Lepine`as premjerui suteiktą Sakramentą pakomentavo kaip „vilties gestą“.

versta iš lifesitenews.com