Lietuvos patriotai raginami susimesti vėliavėlėms

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: http://sputniknews.lt/columnis... 2018-01-21 10:43:07, skaitė 1636, komentavo 1

Lietuvos patriotai raginami susimesti vėliavėlėms

Lietuvos nepriklausomybės diena, archyvinė nuotrauka
Lietuvos nepriklausomybės diena, archyvinė nuotrauka

Lietuva rengiasi su užmoju atšvęsti 1918 metų vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto pasirašymo šimtmetį, kuris įvyko paskatintas Spalio revoliucijos Rusijoje; šalies vadovai ragina puošti namus, gatves ir aikštes valstybės trispalvėmis ir istorinėmis vėliavomis, kurias galima įsigyti bet kuriame kioske, tačiau jų kainos "kandandžiojasi"

Be vėliavos tu ne patriotas

Kaip reikia reikšti savo atsidavimą Lietuvos valstybei? Teisingai — išmokti himną, išeiti į gatves ir aikštes vasario 16-ąją, įsivyniojus į trispalvę. Na, ir savo automobilį būtina papuošti nedidelių trispalvių ant plastikinio tvirtinimo pora. Pageidautina dar ir ant galinio vaizdo veidrodžio užmauti simpatiškas trispalves. Visas "vairuotojo-patrioto komplektas" kainuos jums menkniekį — 10-15 eurų. Užtat iš tolo bus matyti, kad keliu važiuoja "grynas lietuvis". Ei, "nepatriote", traukis prie bordiūro, užleisk kelią!

Kas negali išleisti 15-30 eurų pramoninės gamybos valstybinei ar istorinei vėliavai, gili įsigyti kuklią vėliavėlę už 50 euro centų. Tačiau tuo atveju jūsų patriotizmo kaina kitų akyse bus žymiai menkesnė.

Audringai garbinti Valstybės vėliavą ir nacionalinę atributiką mus išmokė vyresni broliai — amerikiačiai. Jie kiekvieną tinkamą progą ir ką tik pabudę gieda JAV himną, o privatus namas be vėliavos laikiklio ir besipuikuojančios žvaigždėtai-dryžuotos vėliavos — nesusipratimas. Kapitalistai žino, kaip pardavinėti "patriotizmą".

Paremk finansiškai — "Padovanok Lietuvai vėliavą"

Baigėsi laikai, kai slapta nuo KGB namine siuvimo mašina siuvo geltonai-žaliai-raudonas Lietuvos vėlavas ir su jomis eidavo į pirmąsias demonstracijas ir nesankcionuotas protesto akcijas. Dabar nacionalinė atributika gaminama masiškai. Teisė gaminti ir parduoti vėliavas yra griežtai licencijuota. Tai verslas ir labai rimtas. Kapitalizmas visame gražume.

Pakabinti ant savo namų vėliavą, o tai reiškia "padovanoti ją Lietuvai", ragina premjeras Saulius Skvernelis. Tuo pačiu, tu — patriotas, padėsi Tėvynei ir materialiai.

"Premjero mintis ir buvo tokia, kad jis labiausiai norėtų ne tik per Vasario 16-ąją, bet per visą šimtmetį, per visas mūsų šventes, matyti visą Lietuvą papuoštą plazdančiomis vėliavomis, nes tai yra vienas iš geriausių būdų parodyti, kad didžiuojiesi savo šalimi", — pasakė premjero patarėja Unė Kaunaitė ir pareiškė, kad reklaminės kampanijos metu šiais metais nemokamai bus išdalinta net 500 trispalvių. Matyt, patriotiškiausiems patriotams. Tai juk 10 kartų daugiau nei prieš metus. Taigi, patriotizmo pardavimas yra pelningas verslas, atsižvelgiant į reklamos kampanijos išlaidas.

Ačiū bolševikams už Lietuvos nepriklausomybę

Kiekvienais metais Lietuva su ypatingu pasididžiavimu švenčia vasario 16-ąją dieną. Juk šią dieną prieš 100 metų 20 drąsių vyrų, vadovaujamų Jono Basanavičiaus paskelbė Lietuvą, kuri tuo metu buvo Rusijos imperijos dalimi, nepriklausoma valstybe. Tiesa, niekada neminima, kad tokiam drąsiam žingsniui Tarybos narius pastūmėjo… Spalio revoliucija Rusijoje, kuriai vadovavo pagrindinis bolševikas — Vladimiras Leninas. Tomis dienomis Rusijai buvo ne iki Lietuvos. Griuvo didžioji imperija.

1918 metų vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalas buvo ieškomas labai ilgai. Ir simboliška, kad rado jį kaip tik šimtmečio jubiliejaus išvakarėse… Vokietijos archyvuose, kuriose daug dokumentų, pažymėtų grifu "slaptai", turinčių ryšio ir su ta baisia tragedija — Spalio revoliucija. Irgi simboliška? Galbūt… Kas Rusijai — mirtis, tas lietuviui — džiaugsmas.

Indulgencija už patriotizmą.

Su džiaugsmu sutikti "vasario 16-osios" šimtmetį ragina net Lietuvos katalikų bažnyčią (LKB). LKB episkopatas pareiškė, kad tą dieną visi katalikai patriotai galės parai pristabdyti Gavėnią ir paskanauti mėsos.

"Šiemet pirmąjį Gavėnios penktadienį švenčiame vasario 16-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Atsižvelgdami į šią džiugią ir reikšmingą mūsų Valstybės sukaktį, Lietuvos vyskupai kviečia visus jungtis į padėkos už laisvės dovaną maldą ir pirmąjį šių metų Gavėnios penktadienį, vasario 16-ąją dieną, atleidžia tikinčiuosius nuo pareigos susilaikyti nuo mėsiškų valgių", — rašoma LVK pranešime spaudai.

Susilaikymas nuo mėsos patiekalų  yra viena iš atgailos dėl nuodėmių formų. Tačiau ko nepaaukosi dėl Didžiosios šventės?