Šiurpi diagnozė: ukrainiečiai masiškai eina iš proto - tikrąja to žodžio prasme

Autorius: Nijolė Aleinikova Šaltinis: https://nahnews.org/997164-obn... 2017-10-27 13:13:19, skaitė 1054, komentavo 5

Šiurpi diagnozė: ukrainiečiai masiškai eina iš proto - tikrąja to žodžio prasme

Kijeve neseniai paskelbti nerimą keliantys  duomenys: Ukraina užima pirmąją vietą Europoje pagal psichikos susirgimų skaičių – kasmet  beveik du milijonai ukrainiečių tampa psichiatrijos ligoninių pacientais. Nuo įvairių nervinių sutrikimų kenčia kas trečias ukrainietis.

Ukrainoje šiandien baisi suirutė: karas, lėšų trūksta net elementarioms reikmėms,  gyventojų mažėja beprotiškais  tempais. Žmonės arba miršta (nes netgi būtiniausių vaistų negali nusipirkti), arba išvyksta iš šalies, nes mokėti tais tarifais, kokie šiandien Ukrainoje,  pirkti produktus ir vaistus šiandien neišgali daugiau nei pusė gyventojų.

Demografijos instituto ir socialinių tyrimų duomenimis, 58 proc. ukrainiečių gauna mažesnes už pragyvenimo minimumą pajamas. Tai masinis skurdas. 

Dėl visų šių sąlygų žmonės praktiškai kraustosi iš proto. Ir tai ne pokštas. Pasak spaudos, Ukrainoje 1,2 mln gyventojų kenčia nuo psichikos sutrikimų, ir šis skaičius kasmet auga. Jau kelinti metai Ukraina užima pirmąją vietą Europoje pagal psichikos negalią turinčių gyventojų skaičių.

Medikai skelbia pavojų, – žmogus, sergantis nervų bei psichikos ligomis, darosi nedarbingas. Invalidumas dėl psichikos ligų užima antrą vietą tarp kitų susirgimų. Turimais duomenimis, 2020 m. susirgimai psichikos ligomis įeis į pirmąjį dominuojančių šalyje ligų penketuką.

Parengta pagal  https://nahnews.org/997164-obnarodovany-shok-cifry-ukraincy-massovo-shodyat-s-uma-nezalezhnoi-postavlen-strashnyi-diagnoz