Replika apie žieminių padangų keitimą

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-10-26 21:30:00, skaitė 1051, komentavo 0

Replika apie žieminių  padangų keitimą

Kelių eismo taisyklės apie padangas dabar sako:

229. Nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis. Šiltuoju metų laiku rekomenduojama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis. Žiemos sąlygoms užsitęsus, dygliuotų padangų naudojimas gali būti pratęstas susisiekimo ministro įsakymu.

230. Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, ir priekabas su vasarinėmis padangomis. Mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

Siūlau pakeisti KET straipsnius apie žiemines padangas:

229-230. Draudžiama važiuoti  motorinėmis transporto priemonėmis su vasarinėmis padangomis jei važiuojamoji dalis yra apsnigta ar apledėjusi. Nuo gegužės iki spalio draudžiama važinėti dygliuotomis padangomis.

Kodėl? Kad mažiau rūpesčio turėtų kelių policininkas. Jei sausį yra plius dešimt kodėl negalima važiuoti mocu? Ar vasarinėmios padangomis? Ir kodėl leidžiama važiuoti vasarinėmis spalio mėnėsį, kai ant kelio sniegas? Pratinam piliečius galvoti. Jei įvyks avarija, ant kelio bus ledo - va tada policininkas ir pažiūrės žieminės ar vasarinės padangos. Ir draudimas. Apie padangas tiek.

Dėl šviesų. Šviesiomis  dienomis reikalauti važinėti su įjungtomis lempomis tik motociklininkus. Nes kai važiuoja visi su plieskenčiais žibintais toje šviesų ir lempų jūroje nebesimato motociklo. Motociklas nebeišsiskiria eismo sraute savo šviesomis nes visi važiuoja su įjungtomis.