Ramūnas Karbauskis: naujuoju p-rezidentu taps "valstietis"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2017-10-13 20:23:12, skaitė 1487, komentavo 0

Ramūnas Karbauskis: naujuoju p-rezidentu taps

Ramūnas Karbauskis, archyvinė nuotrauka
Ramūnas Karbauskis, archyvinė nuotrauka

Karbauskis tvirtina, kad nėra jokio skirtumo, kas atstovaus partijai p-rezidento rinkimuose, tačiau politikas įsitikinęs, kad visus 2019 metų rinkimus laimės "valstiečiai":

"Kaip partijos pirmininkas, galiu pareikšti, kad mes turėsime savo kandidatą per p-rezidento rinkimus ir jis juos laimės. Ir apskritai visus rinkimus, vyksiančius 2019 metais, laimės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Galima mane vadinti naivuoliu ar dar kuo nors, bet visos mano prognozės visada pasitvirtina", — LRT tvirtino Karbauskis.

Karbauskis, išgirdęs klausimą, ar tiesa, kad jo vadovaujamai partijai p-rezidento rinkimuose atstovaus Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, pareiškė turįs įtarimų, kad tokias kalbas skleidžia opozicinės konservatorių partijos atstovai.

Paprašytas bent jau atsakyti, ar "valstiečiai" į šalies vadovo postą planuoja deleguoti savo partijos narį, ar nepartinį asmenį, Karbauskis tvirtino, esą šis klausimas partijoje dar nesvarstytas.

"Tačiau nėra jokio skirtumo", — pabrėžė Karbauskis.

Pranckietis per savo atstovus LRT perdavė, kad kalbėti apie galimybę dalyvauti p-rezidento rinkimuose dar yra per anksti ir jis šiuo klausimu dabar negalįs nieko atsakyti.

LRT teigimu, "valstiečiai" vietoje premjero Sauliaus Skvernelio, buvusio jų vedlio per Seimo rinkimus 2016 metais, kandidatu į p-rezidentus galėtų pasirinkti Pranckietį.

Neseniai atliktos sociologinės apklausos parodė, kad šiuo metu Lietuvos rinkėjai daugiausiai simpatijų per p-rezidento rinkimus parodytų Skverneliui, Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui ir žinomam ekonomistui Gitanui Nausėdai.

Nė vienas iš jų kol kas aiškaus sprendimo, ar iš tikrųjų dalyvaus p-rezidento rinkimuose, nėra pranešęs, bet ir nepaneigė, kad ryžtųsi tokiam žingsniui.

Neatmestina galimybė, kad į kovą dėl šalies vadovo posto galėtų stoti Pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ir diplomatas Vygaudas Ušackas, neseniai nutraukęs savo diplomato karjerą ir sugrįžęs dirbti į Lietuvą.

Ušackas priklauso konservatorių partijai, bet jos nariai diskutuoja ir apie buvusios finansų ministrės, Seimo narės Ingridos Šimonytės kandidatūrą.

Kitose partijose apie galimus kandidatus į p-rezidentus kol kas vyksta intensyvios diskusijos.

kandidatai į Lietuvos prezidento postą
©Sputnik/ Kandidatai į Lietuvos prezidento postą