Dievas iš JAV atsiuntė G. Grušą pagal pašaukimą darbuotis Lietuvoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dievas... 2017-09-30 10:33:51, skaitė 1162, komentavo 1

Dievas iš JAV atsiuntė G. Grušą pagal pašaukimą darbuotis Lietuvoje

screen-shot-2017-09-30-at-06-23-34.png
Vilniaus arkivyskupas G. Grušas.

Premjero Sauliaus Skvernelio globojamos iniciatyvos „Kryptis Lietuva“ prisijungė Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas. 

Lietuvą savo gyvenimo nuotykiu vadinantis dvasininkas gimė ir augo Vašingtone, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Kalifornijos universitete baigęs matematiką ir informatiką gabus jaunuolis kurį laiką dirbo „IBM Corporation“ techniniu konsultantu. Tačiau pajutęs pašaukimą metė darbą ir pasuko tikėjimo keliu. Arkivyskupas sako, kad kunigystės pašauktas į Lietuvą, atrado čia gyvenimo pilnatvę.  

„Teisybę pasakius ne aš nusprendžiau, Dievas mane čia atsiuntė. Pagal pašaukimą mane atsiuntė darbuotis Lietuvoje. Ir tai buvo vienas iš didžiausių ir maloniausių, nuostabiausių gyvenimo nuotykių. Jei sugebam kurti darnias bendruomenes, pastiprinti savo čia esančias šeimas ir suvienyti tas, kurios išsiskyrusios, tai sukuriame visuomenę, kurioje visiems gyventi bus geriau. Dievas davė mums Lietuvą. Davė ją turėti savo širdyje. Tai atveria visas galimybes čia puoselėti gyvenimą, surasti artimus draugus ir patirti gyvenimo pilnatvę“, – sako arkivyskupas G. Grušas.

Vilniaus arkivyskupas ragina piliečius jungtis prie Vyriausybės kanceliarijos organizuojamos iniciatyvos „Kryptis Lietuva“ ir teikti iniciatyvas, kuriomis užsienio lietuviai skatinami sugrįžti ir dirbti Lietuvoje arba jiems padeda lengviau integruotis sugrįžus po daugelio metų, praleistų svetur.

Apdovanojimuose kviečiamos dalyvauti biudžetinės ir viešosios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, verslo įmonės ir privatūs asmenys. 

„Kryptis Lietuva“ geriausios iniciatyvos ir idėjos bus apdovanotos šių metų spalio 30 d. vyksiančio Pasaulio diasporos forumo metu.

Vyriausybės vaizdo kūrybinė grupė taip pat sukūrė filmuką „Kryptis Lietuva“ su G. Grušo pasisakymu.

Susiję:

Prie premjero globojamo projekto Lietuvai išsaugoti jungiasi žymūs žmonės  

Iniciatyvių Lietuvos piliečių laukia apdovanojimai net trijose „Kryptis Lietuva“ nominacijose