Vokietija nieko nepasimokė iš savo istorijos. Konrad Kołodziejski

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-28 15:54:29, skaitė 1113, komentavo 0

Vokietija nieko nepasimokė iš savo istorijos. Konrad Kołodziejski

https://3.bp.blogspot.com/-1sCXdL1LyJ8/WczaNnXgMPI/AAAAAAAAF6U/TmHMWUQUz2EAakfRZdwZyukhTHMCRXs4QCLcBGAs/s1600/1418815c60e24f0e822f7b3738cd2581.jpeg

Vokietija vėl tampa Europos sukrėtimų šaltiniu. Aš įtariu, kad po kelių dešimčių metų, kai mokiniai per pamokas mokysis istorijos, jiems bus sunku suprasti, kaip tai įvyko, kad milijonai žmonių pasidavė pražūtingai ideologijai ir sunaikino klestinčią valstybę.

Šiandien to irgi neįmanoma suprasti. Akivaizdus paklusimas eilinei utopijai – liberalizmui. Vokiečiai įtikėjo, kad jie įgijo monopoliją įrenginėti Europą ir skleisti šią utopiją visame kontinente. Kad diegti multikultūrinę visuomenę Angelos Merkel vyriausybė leido pradėti nekontroliuojamą imigraciją iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, palaikė kairiųjų kulturkampfą, neigiantį šimtametę Europos tautų patirtį. Viskas tam, kad sukurti „naują nuostabų pasaulį“.

Ši utopija, mums, gyvenantiems Lenkijoje, atrodo tokia absurdišką, kad net nepavojinga. Klišė apie naują, „išlaisvintų“ asmenybių Europos visuomenę pas mus, kaip taisyklė, kartojama nebrandžių aspirantų veganiškų pietų metu. Nepaisant to, ši ideologija, palaikoma ir išpažįstama vokiečių mainstrimo, tampa vienintele ir pagrindine mąstymo kryptimi. Tai yra dar viena totalinė sąmonės programa, kuri keičia ankstestę sąmonės soft veriją.

Vokietija nedaro jokių išvadų iš istorijos, nežiūrint į tai, kad jų sugrįžimas prie liberalios utopijos buvo atsaku į ankstesnę tragišką patirtį su Hitleriu. Jie nedaro išvadų, nes jie nepajėgia nubrėžti sau ribos, kurios negali peržengti. Ši valstybės ideologija atmeta kompromisus su realybe, maksimalizmas jai yra vienintelė priimtina strategija. Kaip skiriasi šis mastymas nuo anglo-saksų mąstymo, kur terminas„common sense” ("sveikas protas") atskiria tai, kas yra priimtina, nuo to, kas jau yra grėsminga prievarta.

Šios uzurpacijos padariniai šiandien jau yra matomi Vokietijoje. Pakanka pažvelgti į pastarųjų Bundestago rinkimų rezultatus. Pirmą kartą Federacinės Respublikos istorijoje CDU prarado dešinės monopolį. Krikščionys demokratai, kurie turėjo apsaugoti dešinę Vokietijos politinės scenos pusę nuo ekstremalios formacijos atgimimo, pabėgo nuo Angelos Merkel pernelyg toli į kairę. Tokiu būdu sukurtą spragą užėmė Alternatyva Vokietijai(AfD). Vokiečių politinė sistema nėra rami ir subalansuota. Ji gali būti tokia pati maksimalistinė ir bekompromisinė kaip jos liberalai antagonistai.

Kol kas dar anksti prognozuoti, kokia kryptimi ateityje eis Vokietijoje. Tačiau kiekviena kryptis bus bloga, jei vokiečiai neatsipeikės.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/swiat/359763-niemcy-nigdy-tak-naprawde-nie-zmierzyly-sie-z-wlasna-historia-prosciej-bylo-ja-odrzucic