Jūs tapote bonkėmis, tutkėmis, šmutkėmis ir kitokiais draiskalais

Autorius: Vidmantė Jasukaitytė Šaltinis: http://www.pozicija.org/vidman... 2017-09-27 20:38:35, skaitė 17545, komentavo 23

Jūs tapote bonkėmis, tutkėmis, šmutkėmis ir kitokiais draiskalais

Atsakymas KUNIGUNDAI:

Miela mano mergaite… Jei nieko nebus – taip jiems (jums? jūsų kartais?) ir reikia. Laikas niekur neskuba. Už kelių kartų visi ims ieškoti savo šaknų, nes pajus būtinybę. Aš tik suteikiu informaciją apie tai kas tylomis vyksta ir parašau, ką manau apie tai. Už mūsų nugarų niekas neturi teisės liesti visiems svarbių dalykų.

O manau, vis tik, kad daugelis žmonių gyvena ir masto būties paviršiuje, banalūs ir riboti jų išgyvenimai… Bet nesu jiems abejinga, nes tai mano tauta. Manau, kad kas nors vis tiek išgirs … Juk kažką reiškia šiais laikais lietuvių kalbos katedros sunaikinimas UNIVERSITETE. Tai ne kokią būdelę Gariūnuose uždarė… Ir tai neįvyko be DIDŽIOJO KOORDINATORIAUS, kuris kažkur gyvena ir kreipia valstybinę politiką tolyn nuo tautos.

Tai turėtų asmeniškai liesti visus mus. Mane – liečia. Žmonės gi to nežino, tai specifinis dalykas, žino tik specialistai. Kas tas šiandieninis Stalinas? Ar kur nors jau slepiasi ir klonuotas Berija? Kokios jis tautybės? Lietuvis?.. Štai kokios mintys kyla, kai atsimeni daugiau praeities ir turėjai tėvus, kurie visą gyvenimą neužsigydė sielos žaizdų. Kai žinai, kad proproseneliai buvo išvaryti į Sibirą prieš 140 metų, numalšinus sukilimą.

Galų gale, tu sakai – rašyk knygas. Tai kaip manai – jau su W rašyti ar dar su V? Kaip Skvernelis su Kirkilu ir Kubiliumi pasakys?

Kalbos dalykai mane liečia ypač.

Bet ačiū, kad rūpiniesi mano romanais, kurie nebaigti, nebaigti, nebaigti… Tik žinai – sako jog gerai mezgėjai tas pats ar megzti ar ardyti, svarbu, kad kamuolys rankose būtų.

Tebelaikau aš tą kamuolį. Kaip sugebu… Ačiū.

Vyksta lietuvybės naikinimas kirviu

Jei ne Prezidentės nuostata, mūsų rašyba tikriausiai jau būtų buvusi sudarkyta neva pagal kelių ištekėjusių už užsieniečių užgaidas.

Ji tris kartus siuntė savo padėjėją į visokius svarstymus perduoti Prezidentės nuomonę. Ji aiškiai pasakė: "lietuvių kalba negali būti visokių derybų ir sandorių objektu". Ji ta pasakė ne kartą viešai. Šiuo klausimu jie kurti Prezidentės žodžiams…

Dabar vyksta lietuvybės naikinimas kirviu, pakertant tautos šaknis – kalbą. Skiriant į atsakingus Universiteto Filologijos fakulteto vadovus bei į Lietuvių kalbos komisiją diversantus naikintojus (atrodo, kad dabar jau ta komisija vadinasi tik „kalbos komisija“).

Bet palaukit… Vokietijoje pirmą kartą į valdžią pateko tie, kurie nori susigrąžinti savo tautą. Įvykiai vystysis. Ką mūsų išdavikėliai tada darys?

Bus jau spėję polonizuoti Lietuvą ar dar ne…

Didelė Istorijos instituto istorikų – pilsudskininkai. Bumblauskas savo protą apsukęs prieš mūsų tautos ir kultūros savitumą, bet jį kasdien rodo per TV. Tuo tarpu Radžvilą meta iš darbo.

Atėjo laikai, kai studentai vėl skundžia savo dėstytojus, profesorius, o profesorius kaltas, kad paviešino tą skundą su autorių pavardėmis.

Apie Radžvilo suburtą „Vilniaus forumą“ ir apie visuomeninį judėjimą „Talka tautai ir kalbai“ nerašo niekas išskyrus Alkas.lt ir Propatria.lt.

Tapote bonkėmis, šmutkėmis ir kitokiais draiskalais

Žmonės, ar jūs suprasite kada nors, kas darosi? Ši valdžia su šiuo premjeru užbaigs tą, ko SCD siekė bet nesugebėjo padaryti eilę kadencijų. Dabar tam pritaria jau suliberalėję konservatoriai.

Tad mielos moterys, baikit naikinti nors senų lietuviškų pavardžių tradiciją. Tapote bonkėmis, tutkėmis, šmutkėmis ir kitokiais draiskalais.  Nežinojote, kad toks unikalumas labai retas, giliai senovinis, kai pavardė nurodo pagarbų moters statusą?

Tai pasidomėkite ir atsikeiskite. būkite garbingos – ienės, o ne šmutkės. Kam jums reikia to pravardinio aspekto? Juk taip vaikai mokyklose tyčiojasi vienas iš kito, sutrumpindami pavardes. Ar visai nupuolėte nuo proto, inteligencijos, savigarbos, papročių? Kam jums reikia, kad jūsų pavardę lengviau ištartų kitatautis? Ar ten visos ruošiatės gyventi?

Mano sūnaus ir vardą ir pavardę sunkoka ištarti britui, bet tie, kurie gerbia save, išmoksta būtinai lietuvišką tarimą. Juk nesate nei kino žvaigždės, nei ledės gagos – kam jums būti briedėmis, vilkėmis, cinkėmis, krutulėmis, bartkėmis , šikšnėmis, krotkėmis, šiurkėmis, kalytėmis (vyr. pav „Kalytis“) papinėmis, rugienėmis, avižienėmis (ar jaučiatės esančios košėmis, žvėrimis, daiktais?) ir t.t. Jaučiate, kaip tai arti pravardės?

Šalia jūsų asmens visada stovės pašalinis prasminis aspektas, kuris turės paniekinamąją reikšmę. Sunku gerbti moterį kurios pavardė tutkė ar šiurkė. Bendraujančių su jumis pasąmonę tas aspektas nuolat veiks – pagarbos jausite mažiau.

Atsikeiskite, moterys ir pasikeiskite. Padėkite Lietuvai. Ji naikinama net ir tokiais, atrodo, nereikšmingais dalykais.

Šis tapatybės ištrynimo dėmuo taip pat veda į tautybės ir lyties tapatybės ištrynimą. Mes, moterys, daug galime. Būkime tvirtos. Jei ne ten nuvažiavome, sukime ienas atgal.

Jei moterų padermė susivoktų – pasaulį pakeistų per dvi kartas, o per keturias – pasaulis šių dienų beprotybės net nebenorėtų atsiminti…