Europos Komisija nori priimti 50 tūkstančių naujų imigrantų. Atsirado nauja paskirstymo programa

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-27 19:26:44, skaitė 1028, komentavo 0

Europos Komisija nori priimti 50 tūkstančių naujų imigrantų. Atsirado nauja paskirstymo programa

https://2.bp.blogspot.com/-K_kh3zuoS1k/WcvOSrsw0hI/AAAAAAAAF5U/FFUbjxMDqnY50plM7T24P_vxoNqilt2PwCLcBGAs/s1600/fluechtlinge.jpg

Praėjusį penktadienį Europos komisaras Dimitris Avramopulos pristatė naują pabėgėlių paskirstymo programą. Europos komisija pasiūlė šalims-narėms išsidalinti papildomus 50 tūkstančių pabėgėlių, bet šį kartą laisvanoriškai.

Tokiu būdu pasitvirtino neoficiali informacija apie tai, kad Briuselis suminkština savo poziciją dėl priverstinio pabėgėlių priėmimo valstybėmis-narėmis. EK atstovai pripažįsta, kad migrantų perkėlimo programa sukėlė politinius nesutarimus, o nauda buvo labai maža.

Dabar Briuselis palieka pačioms valstybėms spręsti dėl pabėgėlių priėmimo klausimo ir pasirengęs tam išskirti 500 milijonus eurų. Be to, Europos komisija fokusuojasi į geresnę ES sienų apsaugą ir į efektyvesnę sugrąžinimo politiką, tai yra deportavimą asmenų, kurių pareiškimas dėl prieglobsčio suteikimo buvo atmesti. Jie turi būti priimti atgal jų kilmės valstybių grasinant nutraukti pagalbos programas.

Nauji pasiūlymai sutampa su dvejus metus trukusia programa, pagal kurią 2015 metais buvo nutarta ES valstybėse paskirstyti 120 tūkstančius migrantų. Iki šiol paskirstyta 29 tūkstančiai migrantų.

EK nutarė netęsti šios programos. Tai reiškia, kad pabėgėliai, kurie atvyks į Graikiją ir Italiją nuo 27 rugsėjo, nebus įtraukti į paskirstymo planą. Tokiu būdu, procedūros priėmimo ir pareiškimų dėl prieglobsčio svarstymai gula ant Romos ir Atėnų pečių.

EK pabrėžė, kad dėl migracijos krizės ES ateityje turi atsisakyti nuo „specialių“ procedūrų ir pagreitinti darbą dėl prieglobsčių suteikimo įstatymų. Projektas, parengtas EK praėjusiais metais, iššaukė ginčus, kadangi jis numatė automatišką paskirstymą pabėgėlių ir 250 tūkstančių baudą už kiekvieną nepriimtą migrantą. Dabar EK pareiškia, kad pasirengusi eiti į kompromisą.

Nereikia net abejoti, kad mūsų apsivogusi valdžia, vykdanti lietuvių tautos genocidą, pasišaus atsivežti kuo daugiau musulmonų kolonistų už EK siūlomus pinigus. Vėl turės ką vogti, kai pasibaigs ES fondai.

Šaltiniai:

http://radiopolsha.pl/6/137/Artykul/327745

https://wpolityce.pl/swiat/359740-to-nie-koniec-problemow-komisja-europejska-chce-przyjac-50-tysiecy-nowych-imigrantow-powstal-nowy-program-przesiedlen