Turkija, Irakas ir Iranas bus įtraukti į naują karą. Ir Rusija taip pat?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-26 18:32:23, skaitė 1000, komentavo 0

Turkija, Irakas ir Iranas bus įtraukti į naują karą. Ir Rusija taip pat?

https://4.bp.blogspot.com/-EpHZRcIagYk/Wco0REZJ1TI/AAAAAAAAF4I/PP8Bw3O8lNEZel4AaCJ_z_TnIkY7hJJSgCLcBGAs/s1600/wx1080.jpg

Komsomolskaja pravda specialusis korespondentas Daria Aslamova paaiškina, kodėl referendumas dėl tolimo Kurdistano nepriklausomybės palies ir mus.

Artimųjų Rytų žemėlapyje įsižiebia naujas "karštas taškas", į kurį neišvengiamai neišvengiamai bus įtraukta ir Rusija. Nepaisant daugybės tarptautinės bendruomenės protestų, Irako Kurdistanas surengė referendumą dėl nepriklausomybės. Jo rezultatas buvo akivaizdus. Nepriklausomos rėmėjų pergalė ir neišvengiamas, jau galutinis Irako suskaidymas. Tai reiškia, karas. Mano draugai kurdai išdidžiai taiso mane, kai vis dar kalbu apie "Irako Kurdistaną". Dabar tai tiesiog Kurdistanas. Nors dar ir nepaskelbtas.

Referendumas tiesiogiai kelia grėsmę trijų kaimyninių valstybių teritoriniam vientisumui: Turkijai, Irane ir Sirijai, kur gyvena milijonai (!) kurdų, svajojančių susijungti su savo broliais. Aš jau nekalbu apie patį Iraką. Nepriklausomybę lengva paskelbti. O štai kur braižys sienas? Raudonoji linija turi eiti per turtingiausius naftos regionus - Kirkuką ir Mosulą, į kuriuos pretenduoja kurdai ir arabai. O dabar apie pasekmes.

- Šiuo metu koordinacinis centras jau sukurtas tarp trijų šalių - Turkijos, Irano ir Irako (Bagdado) - sako kurdų politologas Ramazanas Karimas. - Jam vadovauja žinomas Islamo revoliucijos gvardijos korpuso vadas Kassym Suleymani, atsakingas už visas slaptas Irano operacijas Artimuosiuose Rytuose. Visos trys šalys uždarys Kurdistano oro ir sausumos sienos. Tai bus pilna blokada. Mes negalėsime dabar parduoti naftos per Turkiją. (Autorė: - Pažymėsiu, kad pagrindinis Kurdistano eksporto produktas yra nafta.)

- Bet kaip Turkija apsieis be kurdų naftos? - klausiu aš?

- Turkija anksčiau turėjo naftos sutartis su Libija ir su Sirija, tačiau tai nesutrukdė jai eiti priešais Gaddafi ir Assadą. Turkijai dabar svarbiausia - bausti kurdus. Bet mes turime alternatyvą. Mes galime parduoti naftą per Sirijos Kurdistaną, kuris tiesiogiai leidžia susisiekti su Viduržemio jūrą.

- Bet atleisk, - prieštarauju aš , apsvaiginta tokių drąsių perspektyvų. - Nėra tiesioginės prieigos prie jūros. Tarp siriečių kurdų teritorijų gyvena turkomanai, kuriuos kontroliuoja Turkija ir teroristų organizacija "Jabhat al-Nusra". Kad kurdų naftos vamzdis pasiektų jūrą, reikės bent jau oficialios Sirijos sutikimo.

wx1080%2B%25281%2529.jpg

- O štai čia mes tikimės savo draugų iš Rusijos pagalbos. Jūs jau investavote į Irako Kurdistaną keturis milijardus dolerių. Jums yra ką prarasti. Tik "Rosneft" ne taip seniai sudarė sutartį su Kurdistanu už milijardą dolerių dėl vamzdžio tiesimo per Turkiją į Europą. Todėl dabar Rusija yra vienintelė pasaulio šalis, kuri nuosaikiai komentuoja Irako referendumą. Ir mes esame dėkingi jai už tai.

- O dabar be optimizmo. Mes abu žinome padėtį Irake. Referendumas dėl Kurdistano nepriklausomybės neišvengiamai sukels pilietinį karą Irake?

- Karinis konfliktas, - patikslina Ramazan Karim. - Tarp nepriklausomo Kurdistano ir Irako valstybės. Į jį įsitrauks Turkija ir Iranas.

Bagdadas buvusio premjero Nouri Al-Maliki asmenyje jau pareiškė, kad referendumas yra laikomas karo paskelbimu. Erdoganas žada imtis pačių griežčiausių priemonių. Keičiasi Artimųjų Rytų statusas. Net jei mums gresia karas.

https://www.kompravda.eu/daily/26735/3763153/

A.L.: Kaip gražiai viskas susidėlioja į „Didžiojo Izraelio“ projektą, kurį Izraeliui realizuoti padeda JAV ir Rusija!

http://lebionka.blogspot.lt/2017/02/didysis-izraelis-rabino-abraomo.html

http://sauksmas.lt/lydijos-karalius-krezas-perejo-upe-ir-sugriove-karalyste-o-putinas.html

http://lebionka.blogspot.lt/2017/04/kodel-rusija-tyli-kai-izraelis.html