Lietuviai aptarinėja prezidentės kalbą JTO

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2017-09-23 15:29:12, skaitė 1002, komentavo 1

Lietuviai aptarinėja prezidentės kalbą JTO

Užteks rusofobijos!
Užteks rusofobijos!

Dalios Grybauskaitės kalba iš JT Generalinės Asamblėjos tribūnos sujaudino ne tik pasaulio visuomenę, bet ir paprastus Lietuvos gyventojus, kurie nevienareikšmiškai įvertino šalies vadovės kalbą

— Bravo, pone prezidente! Jūsų kalba 72-oje JT Generalinės samblėjos sesijoje taps istorijos dalimi. Jūsų drąsa įkvėps Lietuvos patriotus dar daugelį  metų. Gaila, kad mes negalime prezidento rinkimuose balsuoti už Jus trečią kartą.

— Petrai, su kuo tu ten kalbi vienas kambaryje prieš televizorių?

— Aš klausiau Dalios Grybauskaitės kalbą JT ir nesugebėjau sulaikyti emocijų ir graudžių ašarų dėl mūsų prezidentės drąsos. Ji visam pasauliui papasakojo ne tik apie  pratybų "Zapad-2017", kurių metu buvo "tobulinamas Baltijos regiono puolimo planas", baisumus, bet ir apie tas baisybes, kurie šiandien vyksta Ukrainoje ir Sirijoje neva Kremliaus nurodymu.

— Geriau mūsų Dalia papasakotų pasauliui apie ką kitą. Kaip ji per aštuonerius savo valdymo metus susipyko su visais kaimynais, kaip iš Lietuvos masiškai vis bėga, kaip pensininkai vos suveda galus su galais, kaip kainos auga greičiau nei atlyginimai ir pensijos ir jau didesnės nei Lenkijoje ar tolimoje Anglijoje. Viskas dėl jos sėkmingo kišimosį į šalies vidaus politiką. Beje, visa tai prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Kodėl mūsų prezidentę labiau jaudina kaimyninių valstybių reikalai, nei sava šalis? Mano atrodo, kad ypač pastaruoju metu ją labiau jaudina jos pačios, nei lietuvių ateitis, ir ji jau ieškosi darbo kokioje nors Europos organizacijoje, ESBO arba EŽTT. Ten rusofobijos retorika labai populiari. Pirešingu atveju ji darytų viską taip, kad mūsų šalies produktai kuo greičiau grįžtų į Rusijos rinką, kad Lietuva gautų pigesnių energijos šaltinių, kad Lietuvoje įsitvirtintų tikroji konkurencija, o ne dvejų-trejų prekės ženklų ir įmonių, kurie parazituoja ant Lietuvos tautos kūno, monopolizmas.

— Žmona, ką tu kalbi? Tai sąmokslas! Kaip tu gali lyginti kažkokias kainas ir atlyginimus bei pensijas su Lietuvos naujos okupacijos grėsme?! Už Nepriklausomybę mes turime mokėti. Reikia mūsų Vyriausybei pasiūlyti įvesti "Nepriklausomybės mokestį". Ir leisti surinktus pinigus, pavyzdžiui, suskystintųjų dujų terminalui „Indepedence" išlaikyti, didinti gynybos išlaidas, valstybės tarnautojų ir prezidento administracijos darbuotojų  atlyginimams kelti. O dar aš pasiūlyčiau kiekviename Lietuvos name ir bute įrengti stebėjimo kameras, kad laiku identifikuoti tokius "Kremlaius agentus", kurie pila vandenį ant mūsų priešų malūno.

— Klausyk, tu man išgėręs vieną kartą pasakojai, kaip tavo prosenelis po karo parašė anoniminį laišką apie savo kaimyną — jį NKVD ištrėmė į Sibirą, o kaimyno karvę ir sklypą atidavė tavo proseneliui, kaip atlyginimą už budrumą? Tai gal tu dabar atsisėsi ir parašysi VSD skundą apie savo nelojalią žmoną?

— Na jau ne. Apie savo žmoną aš, aišku, nieko narašysiu. Kas gi man virs cepelinus, skalbs drabužius ir tvarkys butą? Juokauju, juokauju! Aš pasikarščiavau, atleisk — tai, matyt, Grybauskaitės kalba mane taip paveikė, velniop!