Suomiai nuo seno net žvejybinius laivelius gamino taip, kad galėtų panaudoti karo reikmėms

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/suomia... 2017-09-21 19:52:39, skaitė 680, komentavo 1

Suomiai nuo seno net žvejybinius laivelius gamino taip, kad galėtų panaudoti karo reikmėms

screen-shot-2017-09-21-at-09-13-43.png
V. Bakas (kairėje) darbo vizito metu Suomijoje. Nuotr. facebook.com

Su korupcija ir Rusijos grėsmėmis kovojantis Seimo Nacionalinio saugumo gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas pranešė apie Lietuvos delegacijos atstovų vizitą Suomijoje.

„Nuostabi šalis su daugybe ežerų, kurioje gyvena darbštūs ir laisvę mylintys žmonės“, - informavo žaliasis valstietis.

Jis taip pat pranešė, kad su delegacija išklausė Suomijos žvalgybos vadovų, analitikų, komiteto pirmininko vadovo pranešimų apie saugumo situaciją regione.

„Suomiai kaip ir mes kitąmet švenčia valstybės šimtmetį, kaip ir mes turi daugiau, kaip tūkstančio kilometrų sausumos sieną su Rusija (Lietuva turi bendrą 1 tūkst. km. sieną su Rusija ir Baltarusija), kaip ir mes puikiai pažįsta Rusiją. Įdomus kontrastas – vienoje sienos pusėje yra konfliktų vengianti, sėkmingiausia pasaulio valstybė, kuri sėkmę sukūrė vos per 100 metų, kitoje – agresyvi, įtampas kustanti Rusija“, - atkreipė dėmesį V. Bakas.

Pasak NSGK pirmininko „įdomu tai, kad naujausi tyrimai rodo, kad Rusijos visuomenė svarbiausiu tikslu laiko gerovės valstybės sukūrimą“.

„Kita vertus Rusijos visuomenei ne tiek svarbu žmogaus teisės ir laisvės. Pasak analitikų, Rusija siekia tapti tokia galybe, kaip JAV ir siekdama šio tikslo ji linkusi nepaisyti kaimynų suvereniteto“, - perspėjo žaliasis valstietis.

V. Bakas priminė, kad „Suomija nėra NATO narė, tačiau turėdama 5,5 mln. gyventojų (pusantro karto daugiau, nei Lietuvoje), gynybai skiria, beveik pustrečio karto daugiau, nei visos Baltijos šalys kartu paėmus“.

„Suomiai - laisvę mylintys žmonės. Suomiai nuo seno net žvejybinius laivelius gamino taip, kad galėtų panaudoti karo reikmėms. Vidinę ir išorinę ramybę, saugumą, neutralitetą kelis dešimtmečius lydi nuosekli gynybos politika. Suomiai turi savo naikintuvus, įspūdingą karinį laivyną, dešimtis sraigtasparnių, įdiegusi moderniausias pasaulyje technologijas sienos apsaugai. Su kokiomis nuostatomis įžengsime į naują šimtmetį mes?“, - savo rašinėlį baigdamas paklausė valstybės saugumo politiką formuojantis NSGK vadovas.

Keli susiję:

NSGK pirmininkas: 6 Lietuvos parlamentarai prieš šimtatūkstantinę Rusijos-Baltarusijos armiją   

Dėmesio: prieš pat „Zapad“ pradžią padidėjo grėsmė valstybės viduje (NSGK pirmininkas neišduoda paslapties)   

NSGK pirmininkas V. Bakas pritaria V. Landsbergio įprezidentinimui: esame įstrigę istorijoje, tad laikas pripažinti faktus  

Su Rusijos grėsmėmis aktyviai kovojantis NSGK pirmininkas pats atsidūrė tikrųjų patriotų taikiklyje