Replika apie Lietuvos partijų finansavimą ir partinius lovinių sąrašus

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-09-14 15:59:00, skaitė 1085, komentavo 1

Replika apie Lietuvos partijų finansavimą ir partinius lovinių  sąrašus

Santykis. Partiniai prieš nepartinius.

  • 2016 m. spalio 9 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai: rinkėjų sąraše įrašyta 2.514.657 rinkėjų.
  • 2014-03-12 politinėms partijoms priklauso 112.218 narių.

Dabar paskaičiuojam:

112.218 Lietuvos parteicas gauna 70 mandatų Seime. O 2.402.439 civiliai nepartiniai Lietuvos piliečiai gauna Seime 71 mandatą. Čia viskas gerai? Proporcijos atitinka? Čia tikrai parteicų proporcija nepartinių atžvilgiu yra sąžininga? Manau tikrai ne.

Nepartinių-partinių santykis mandatų atžvilgiu yra 1 prie 21. Nu labai labai nesąžininga. Dar primeskim, jog parteicai dalyvauja vienmandatėse apygardose ir ten kelia kandidatūras. Reikia tą proporciją keisti.
Seime turėtų būti 1 partinis prie 21 nepartinio Seimo nario. Ką daryti?

Padaryti tik vienmandates apygardas kuriose rinkti partinius ir nepartinius po vieną be jokių išankstinių partinių sąrašų. Ir išrinktieji į Seimą posėdžių salėje galės burtis į frakcijas pagal partijas ir kitokius žalingus įpročius. Juk tai taip paprasta. Ir Įstatymą keisti visiškai nedaug. Kelis Seimo narius rinkti? Tai nėra savarbu. Svarbu. kad nebūtų išankstinių partijų sąrašų. Labai nervina lovinių sąrašai.

Finansavimas.

5.502.491 euras – 2015 m. atseikėta devynioms partijoms, kurios rinkimuose sugebėjo gauti bent jau 3 proc. rinkėjų balsų. O kodėl nėra finansuojami nepartiniai veikėjai norintys laimėti mandatą į Seimą? Ir santykiu 1 prie 21? Nepartiniams taip pat reikia rengti rinkimine kampaniją, spausdinti lankstinukus.

Ir juk ne visi civiliai tokie turtingi kaip Masiulis Eligijus ar Karbauskis Ramūnas.

Ane? Turėtų būti numatytas mechanizmas nepartinių kandidatų finansavimas rinkimų pasirengimui.
Santykių 1 prieš 21.  Jeigu parteicai gauna 1 €urą- civiliai turi gauti sąžiningai 21 €urą...

O kaip buvo TSKP laikais? Senais CCCP laikais. Kaip buvo finansuojama komunistų partija? XXVII TSKP suvažiavimas. Partijos ir jos organizacijų lėšas sudaro nario mokestis, pajamos iš partijos įmonių ir kitos įplaukos.

Kas yra "partijos įmonės ir kitos įplaukos"? Matyt spaustuvės. Spauda. Sanatorijos. Kiekvienas komunistas prenumeravo "ПРАВДА", "TIESĄ", žurnalą "KOMUNISTAS" - tai irgi lėšos. Vistik apie tuos partijos finansavimo niuansus galima paklausti pas D.Grybauskaitę. Vaigauską. Linkevičių.

Kažin ar loviniai norės pakeisti rinkimų sistemą? Loviniai niekada nesutiks. Nebent referendumu.

Pridedu nuotraukas kuriose yra visokie propagandiniai komunistų tekstai. Kaip jie man panašūs į šiandienos propagandą... Gal, kad veikėjai yra tie patys, tad ir lozungų naratyvas toks pats?

Straipsnis parengtas remiantis XXVII TSKP suvažiavimo medžiaga, VLKJS statutu ir mėnesinio
žurnalo "KOMUNISTAS" 1983 metų liepos mėnesio numerio medžiaga.