Valstybinis transliuotojas LRTHADĖ ėmė cenzūruoti net prezidentę su šventikais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/valsty... 2017-08-30 12:24:48, skaitė 1040, komentavo 0

Valstybinis transliuotojas LRTHADĖ ėmė cenzūruoti net prezidentę su šventikais

screen-shot-2017-08-30-at-06-49-07.png
Prezidentė ir šventikai džiaugsmingos šventės metu. Nuotr. prezidentas.lt

Kaip jau buvo pranešęs Prezidentūros portalas prezidentas.lt, rugpjūčio 29 d. prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo kasmetinėje geltonųjų autobusiukų perdavimo savivaldybėms ir mokykloms šventėje.

Šalies vadovė įteikė autobusiukų dokumentus mokyklų atstovams ir pasveikino Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino gimnaziją – jiems atiteko simbolinis 900-asis autobusiukas.

Apie tai buvo skelbta ir ekspertai.eu publikacijoje „Šventė Katedros aikštėje: padaugėjo geltonųjų autobusiukų“.  

Tačiau valstybinis transliuotojas LRTHADĖ ignoravo tą faktą, kad šalies vadovė dalyvavo kasmetinėje geltonųjų autobusiukų šventėje ir net neužsiminė, kad pasakė sveikinimo kalbą.

Taip pat nė žodžiu nei vaizdu LRTHADĖ neužsiminė ir neparodė vieno svarbiausių šventės akcento – šventikų, kurie pašventino geltonuosius autobusiukus. Štai šis LRTHADĖ reportažas:

Dėl nežinomų priežasčių LRTHADĖ ne pirmą kartą nepraneša svarbių įvykių. Neseniai LRTHADĖ savo svrbiausioje savaitės apžvalgos laidoje „Savaitė“, nušviesdama 30-ies metų sukakties minėjimą prie A. Mickevičiaus paminklo net neužsiminė, kad į jį buvo atvykęs ir kalbą pasakė buvęs Aukščiausiojo Sovieto pirmininkas, Laisvės (Auštrevičiaus) premijos iš antro karto nugalėtojas, konservatorius Vytautas Landsbergis (apie tai buvo skelbta publikacijoje „Vardan šventos ramybės LRTHADĖ neparodė net V. Landsbergio kalbos ištraukų, pasakytų istorinio įvykio minėjime“).  

Todėl ekspertai.eu visus kviečia pažiūrėti pačios Prezidentūros kūrybinės vaizdo grupės filmuotus kadrus su prezidentės kalba ir ceremonijos detalėmis, kurių neparodė valstybinis LRTHADĖ.