Nugirstas pokalbis: teigiamos naujienos žiniasklaidoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2017-03-21 18:47:56, skaitė 2303, komentavo 0

Nugirstas pokalbis: teigiamos naujienos žiniasklaidoje

Nugirstas pokalbis: teigiamos naujienos žiniasklaidoje

Seimo nariai ragina žurnalistus žiniasklaidoje aktyviai propaguoti Lietuvos gyvenimo teigiamus bruožus, mažiau akcentuoti negatyvumą ir taip formuoti optimistišką gyventojų požiūrį į dabartį.

— Alio. Redakcija? Labas rytas. Į jus kreipiasi Kauno gyventoja Angelina.

— Labas rytas, gerbiama Angelina. Kažkas atsitiko? Kuo galime Jums padėti?

— Man, pensininkei, jūs jau vargu, ar padėsite. O štai visai Lietuvai padarysite didelę paslaugą, jeigu mažiau kalbėsite apie visokias bjaurastis — nužudymus, skandalus, vagystes ir valdininkų piktnaudžiavimą, ir daugiau — apie pieno gamybos augimą, gerą kviečių derlių, naujų gamyklų ir fabrikų statybas, maisto produktų kainų mažinimą. Ir, aišku, apie paprastų lietuvių pragyvenimo lygį, kuris auga. Ar jūs nesuprantate, kad po vakaro žinių mes galime užmigti, tik išgėrę migdomųjų vaistų? Ir pabundame išpilti šalto prakaito su mintimi — kaip išgyventi dar vieną dieną, kaip maitintis ir pirkti vaistus už 100 per mėnesį bei nepakliūti į sukčių spąstus?

— Atsiprašome, Angelina, bet mes kaip tik ir stengiamės perspėti Jus apie visus pavojus ir apie tai, kas Jūsų ir visos Lietuvos laukia artimiausioje ateityje. Kad jūs kirsdami kelią ar užeidami į valdininko kabinetą, nusiimtumėte "rožinius akinius" ir pasiimtumėte į rankas lupą.

— O ką mūsų šalyje nevyksta nieko šviesaus ir gero? Juk mums metų pradžioje padidino pensijas 20 eurų? O jūs apie tik vieną kartą per tris mėnesius užsiminėte. Reikia kiekvieną žinių laidą pradėti nuo šios naujienos, be to, gerai būtų, jei mums patartumėte, kaip geriau šiuos pinigus išleisti, pavyzdžiui, kokio sviesto nusipirkti — brangaus suomiško ar pigaus lenkiško, o gal geriau atidėti juos kitam dalykui!

Juk jūs mums kiekvieną dieną pasakojate, kad Lenkijoje prekės daug pigesnės, kad kas penkias minutes į Europą bėga mūsų vaikai ir anūkai, kad rusai užpuls Lietuvą artimiausiu metu ir vėl okupuos mus, o kad taip neįvyktų reikia iš mūsų pensijų skirti lėšas naujoms raketoms bei tankams. Kaip po viso to galima ramiai gyventi? Juk jūs griaunate mūsų tikėjimą Vyriausybe, Seimo nariais ir net prezidente!

— Gerbiama Angelina, atskleisiu Jums nedidelę žurnalistų paslaptį. Mūsų uždarbis priklauso nuo leidinių reitingų ir tiražų. O jie savo ruožtu auga dėl straipsnių ir reportažų apie Seimo narių išdaigas, šokiruojančių nužudymų smulkmenas, dėl baisių pasakojimų apie trečiąjį pasaulinį karą ir ateivių atvykimą į Žemę. Todėl jeigu Jūs norite miegoti ramiai ir džiaugtis gyvenimu — mažiau žiūrėkite televizorių. O jeigu rūpinatės savo virškinimu, štai geras patarimas — neskaitykite iki pietų lietuviškų laikraščių.

— Taigi kitų nebėra.

— Tai jokių ir nebeskaitykite, gerbiama Angelina.

— Ačiū jums už gerą patarimą. Viso gero!