Kyborgų žemė. Trumpas Pancerovo knygos anonsas

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://www.15min.lt/kultura/na... 2017-03-12 13:16:46, skaitė 3654, komentavo 0

Kyborgų žemė. Trumpas Pancerovo knygos anonsas

Skandinavams priklausantis 15min savo skaitytojams siūlo kelias ištraukas iš knygos „Kiborgų žemė“:

Šio bataliono kariai – Donbaso vaikai, buvę Donecko ir Luhansko gyventojai, dauguma teisti už įvairius nusikaltimus.

---

Atlikę užduotis jie plėšikaudavo. Šachtininkai taip siautėjo Donbase, kad jų mirtinai bijojo prokremliški piliečiai, privengdavo ir separatistai. Fronte sklido gandai apie tų vaikinų karo nusikaltimus.

---

Desiatka buvo tikras smarkuolis: devyniolikmetis išstypėlis, juodų plaukų, įžūlaus žvilgsnio, užrietęs nosį, skersgatvių akiplėša. Apie tokius burdavosi klasės vaikėzai,
 atiminėjantys centus iš silpnesnių.

---

Atsidūrėme blausiai apšviestame ligoninės koridoriuje. Čia viskas buvo išdaužyta: langai, durys, baldai. Tornadai (viena iš Kijevo chuntos oligarchų samdinių grupių) specialiai išlaužė, norėjo, kad po karo „valdžia padarytų naujoviškai".

---

– Klausyk, o tu esi rūkęs žolės? – netikėtai paklausė išstypėlis.

---

Keikdamasis grįžo į mikroautobusą, užvedė variklį ir pastatė mašiną prie garažo, skirto greitosios pagalbos automobiliams, draudžiamoje zonoje.

---

Mums įkandin slaugė sušuko: „Ligoninėje nerūkoma!“

---

Ištiesęs automatą tuščiame Donecko srities kelyje, sustabdė vietinių „žiguliuką“ ir ilgai tikrino keleivių dokumentus, nors to visai nereikėjo – tiesiog dėl smagumo.

---

Savanoriai nepriklausė valstybės gynybos sistemai, neturėjo frontininkų pažymėjimų, todėl formaliai negalėjo nešiotis ginklų.

---

- Kas? Musorai? – nusistebėjo. Linktelėjau. – Eik tu! Jie žino, kad mes debilai. Bijo net pažiūrėti į tą pusę.

---

Viena slaugė nužvelgė jį ir nedraugiškai bedė pirštu į koridorių kairėje.

---

...dvi žmogystos, atšiauriais žvilgsniais palydinčios mūsų pikapą.

15min paskaitėme kelias ištraukas iš knygos „Kiborgų žemė“. Pabandom išversti į suprantamą kalbą apie ką ši Pancerowo knyga:

- Šie kariai - tai praeityje teisti už visokius nusikaltimus asmenys. Šiandien jie plėšikauja, vartoja narkotikus ir niokoja Valstybinį turtą - pvz. ligoninę.
- Jie nešiojasi automatinius ginklus neturėdami leidimų ir milicija jų bijo...
- Ligoninėje jie rūko ir automobilį stato draudžiamoje vietoje...
- Turėdami nelegalius ginklus jie neteisėtai stabdo vietinių gyventojų transportą ir ilgai tikrina dokumentus dėl smagumo...
- Vietiniai aplinkiniai žmonės jų nemėgsta, švelniai tariant.

Slava Ukraine. Rebiatos - paremkime šiuos savanorius. Suteikime jiems bevizį į ES. Juk po plėšikavimų jie norės pailsėti civilizuotose Valstybėse...