Tik grožis daro mus laimingus. Atsisakykime TV ir "lietuviškų" portalų

Autorius: Jurga Lago Šaltinis: https://www.facebook.com/jurga... 2017-03-10 08:57:23, skaitė 3815, komentavo 0

Tik grožis daro mus laimingus. Atsisakykime TV ir

Jau 15-ti metai be TV - nebepamenu, ką jie ten rodo. Jau antri metai be lietuviškų portalų - puikiai pamenu, ką jie ten rašo. Todėl juos ir "mečiau", o vakar kažkur internete perskaičiau, kad šiandieninė pop kultūra daro žmogų nelaimingu: kuo daugiau jos suvartoji, tuo didesnė tuštuma, praraja atsiveria gyvenime - suvoki, kad net turėdami tokį galingą reikalą, kaip žiniasklaidą, žmonės jį naudoja... gyvuliškai.

Rodos, nebėra kur augti - visos didžiosios scenos ir erdvės, visa vieta po saule užimta ir saugoma nuo... sugebėjimo kurti. Ir nuo tikrojo grožio. Nuo prasmės. Bet koks profesionalesnis tekstas, bet kokia profesionalesnė muzika, bet koks prasmingesnis menas yra nustumiami gilyn, į dugną. Tampa sunkiai prieinamu, beveik prabanga... Paviršiuje, kaip nešvariam vandeny, plūduriuoja riebios žmogiškųjų kūno išskyrų dėmės - kraujas ir etc...

Taip mokau ir savo vaikus - negirdėti (kiek įmanoma) tos tuštumos - košti tą visą pop kultūrą pro ausis, kaip vandenį košią žuvys, ignoruoti spaudimą būti seksualiais, pirkti begales produktų ir daiktų, patikėti, kad šiuolaikinė muzika, menas ir literatūra yra tik paskutinių degradų, biezdarių ir debilų kūryba. Kad "visi gali viską kurti - be taleto, be darbo"... Ieškoti prasmės ne ten, kur tau šiandien rodo viešuma - klykiančios nusivažiavusios stilistės ir visa svita klounų - o ten, kur ji yra iš tikrųjų.

Šiandien aplinka yra toksiška ir pavojinga mums ir mūsų vaikams... šitos nelaimingos, dažnai agresyvios, tuščios galvos platina labai užkrečiamą virusą. Į jas reikia žiūrėti ir bendrauti labai saikingai, po to - dezinfekuoti rankas, kaip prisilietus prie walking dead. Prie mirties. Prie tuštumos.

Sakysite, kad gyvename savame pasaulyje? Taip - su daug knygų, gerų filmų ir muzikos. Kiek įmanoma - kelionių. Vaikai šiandien patys atranda klasiką ir aš esu devintam danguj, nes kelias iki jos yra toks ilgas, kad kartais neužtenka viso gyvenimo. Ir tik grožis daro mus laimingus. Tikras, ne narciziškas, ne agresyvus, ne plastikinis.