Pradėtas tyrimas dėl TSRS agresijos neigimo leidinyje, įvykdytos kratos, kiti būtini procesiniai veiksmai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pradet... 2017-03-10 08:49:13, skaitė 3110, komentavo 0

Pradėtas tyrimas dėl TSRS agresijos neigimo leidinyje, įvykdytos kratos, kiti būtini procesiniai veiksmai


Nuotr. prokuraturos.lt

Vilniaus apygardos prokuratūra vadovauja, organizuoja ir kontroliuoja ikiteisminį tyrimą, pradėtą pagal LR BK 1702 straipsnio „Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas“ 1 d., pranešė prokuratūros Komunikacijos skyrius.

Nemokamai atsisiųsti Galinos Sapožnikovos knygą "Išdavystės kaina" .pdf formatu

„Tyrimas pradėtas gavus informaciją apie lietuvių kalba knygos formatu išleistą leidinį, kuriame, kaip įtariama, tikrovės neatitinkančiais teiginiais viešai neigiama ir tendencingai interpretuojama SSRS agresija 1991 m. sausio 13 d. įvykių metu“, - skelbiama pranešime pavadinimu „Pradėtas tyrimas dėl SSRS agresijos neigimo leidinyje“.

Informuojama, kad „tyrime atliekami būtini procesiniai veiksmai, įskaitant kratas, kurių metu rasti ir paimti svarbūs tyrimui daiktai bei dokumentai“.

„Įtarimai šiuo metu niekam nepareikšti“, - nurodoma pranešime.

Kas konkrečiai atsitiko, prokuratūra kol kas nedetalizuoja.

Šaltinis: prokuraturos.lt

PAPILDYTA

Šaltiniai prokuratūroje informavo, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas ir kratos atliktos dėl naujai išleistos knygos „Išdavystės kaina“.

Šaltinių teigimu, konfiskuotas visas knygos tiražas. Paaiškėjo, kad knygos autorė Iževske gimusi žurnalistė Galina Sapožnikova.

Ekspertai.eu skaitytojų dėmesiui štai kaip atrodo draudžiamos skaityti knygos viršeliai:

Bus daugiau