Europos Komisija dar nenustatė, kaip baus valstybes, iš kurių bėga parsigabenti pabėgėliai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/europo... 2017-03-06 20:11:14, skaitė 2430, komentavo 0

Europos Komisija dar nenustatė, kaip baus valstybes, iš kurių bėga parsigabenti pabėgėliai


Dimitris Avramopoulos. Nuotr. cbw.ge

Europos Komisija ruošiasi bausti valstybes nares už atsisakymą priimti pabėgėlius.

Migracijos, vidaus reikalų ir pilietybės klausimų komisaras Dimitris Avramopoulos sakė, iki rugsėjo valstybės narės turėtų būti priėmusios 160 tūkst. sirų ir kitų pabėgėlių, įstrigusių Graikijoje bei Italijoje, kurios atsidūrė migrantų krizės epicentre.

Tačiau iki šiol perkelta tik 13 500 pabėgėlių.

Teigiama, kad pabėgėlių paskirstymo procesą klampina bendras neveikimas ir prieš musulmonų migrantų atvykimą pasisakančių rytinių bloko narių pasipriešinimas.

Lietuva išsiskiria iš kitų Rytų Europos valstybių savo noru įvykdyti nustatyta pabėgėlių priėmimo planą, tačiau mūsų šalį kol kas persekioja nesėkmės. Pargabenti į Lietuvą pabėgėliai iš Lietuvos pabėga pirmai progai pasitaikius, nes nenori gyventi skurde ir pažeminime.

Prieš kelias savaites Socialinių reikalų ir darbo ministras Linas Kukuraitis pranešė, kad atvežtus pabėgėlius nuo bėgimo iš Lietuvos turėtų sustabdyti novatoriškas pabėgėlių perkėlimo modernizavimas. Tačiau kol kas šie pabėgėlių sulaikymo Lietuvoje patobulinimai neveikia.

Iki šiol į Lietuva perkelta 250 pabėgėlių, o iš jų teliko trečdalis, kiti pabėgėliai pabėgo nuo skurdo ir bado į kitas Vakarų valstybes.

Lietuva iki šių metų rugsėjo yra įsipareigosi perkelti 1100 migrantų. Pabėgėlių integracijos specialistų teigimu, šį planą įgyvendinti nėra daug galimybių.

Europos Komisija dar nenustatė, kaip baus tokias valstybes kaip Lietuva, kurios labai nori priimti labai nori priimti pabėgėlius, bet atvežti pabėgėliai ilgai neužsibūna ir pabėga.