Prancūzija-2018. Šiek tiek fantastikos…

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/prancuzija-... 2017-01-11 08:39:52, skaitė 2976, komentavo 0

Prancūzija-2018. Šiek tiek fantastikos…

FNA siūlo savo skaitytojams artimiausios ateities įvykių Prancūzijoje rekonstrukciją. Priešais jus – žinių suvestinė iš kovojančio Paryžiaus, apimanti vienos dienos laikotarpį ir pagrįsta analitikų, kurie numato situacijos paaštrėjimą artimiausiais metais, prognozėmis.

Paryžius, liepos 14. Aštuonioliktojoje municipalinėje apygardoje tęsiasi sunkūs mūšiai tarp uždraustos teroristinės organizacijos „Šarli al Islam“ padalinių pilietinių aktyvistų iš „Kankinio Fransua Olando vardo išsilaisvinimo nuo eretikų fronto“. Apie tai praneša karinis Federalinės Naujienų agentūros (FNA) korespondentas Bendžaminas Sportušas (Benjamin Sportouch).

„Išsivadavimo nuo eretikų fronto“ sukilėliai sugebėjo įsitvirtinti ant Monmartro kalvos, įrengė ten sunkiųjų minosvaidžių bateriją ir sėkmingai atakuoja „Šarli al Islam“ bei kitų radikalių organizacijų banditų pozicijas. Per apšaudymus žūsta ir taikūs gyventojai. Praeitą naktį per tiesioginį minos pataikymą žuvo daugiau kaip 20 sekmadieninės mokyklos-medresės „Miras“ mokinių.

Ketvirtoji apygarda

Rytinėje Sitė salos dalyje, ketvirtoje miesto apygardoje Laisvosios prancūzų armijos daliniai sugebėjo atremti vyriausybinės armijos tankų ataką. Pranešama, kad sunkiausi mūšiai vyko Notr Dam de Pari (Notre-Dame de Paris) rajone, kur sudegė ne mažiau kaip aštuoni tankai. Reikia pažymėti, kad dėl tankų atakuojamo gyvenamo kvartalo prancūzų valdžiai pareiškė protestą dauguma užsienio ambasadų.

„Armija turi vadovautis humanizmo ir pagarbos piliečių teisėms principais. Sunkiosios karinės technikos naudojimas veda į dideles aukas taikių gyventojų tarpe. Būtina ieškoti būdų taikiai išspręsti konfliktą, kuris jau nusinešė dešimtis tūkstančių nekaltų gyvybių“ – praneša Kinijos naujienų agentūra Sinhua.

Septintoji apygarda

Kaip praneša vienas anglų informacinis portalas, Prancūzijos ir Vokietijos aviacija bendrai bombarduoja teroristų atsparos punktus Rodeno muziejaus rajone, kur įsikūrusi stambiausia radikalų bazė. Šaltinio duomenimis, banditams buvo padaryta reikšminga žala technikoje ir gyvojoje jėgoje, tačiau teroristai sugebėjo numušti vieną koalicijos lėktuvą. Taip pat pranešama, kad Prancūzijos armija netrukus pradės stambaus masto operaciją prieš radikalus regione.

Tuo tarpu socialiniuose tinkluose išplito nuotraukos, iš kurių galima spręsti apie didžiules aukas tarp civilių gyventojų. „Žuvo ne mažiau kaip 50 taikių gyventojų, dešimtys sužeistų. Žmonės nesupranta, už ką juos bombarduoja vyriausybinė kariuomenė, keikia prezidentą ir armiją“. – pranešama socialiniuose tinkluose.

Tarptautinė humanitarinė organizacija „Spalvoti šalmai“ apkaltino amerikiečių pėstininkus, šturmavusius Jenos tiltą, uždraustais karo metodais. Tarptautiniai stebėtojai praneša apie tai, kad amerikiečių aviacija naudoja fosforo ir kasetines bombas, kurių dėka mėginama sunaikinti sprogmenų prikištus nepilotuojamus katerius.

Anksčiau buvo pranešama, kad tokie kateriai susprogdino ir sudegino viešbutį Hilton Palas, kuriame buvo įsikūrę daugiau kaip 1000 amerikiečių pėstininkų. Atsakydama į tai, JAV aviacija subombardavo plaukiojančias bazes Jenos tilto rajone, tačiau viena bomba pataikė į Eifelio bokštą, sukėlusi ten gaisrą. Šiuo metu bokštas visiškai sunaikintas ir juo naudojasi tik visų kariaujančių pusių snaiperiai.

Vienuolikta apygarda

Vyriausybinės pajėgos nesugebėjo išvalyti Garnjė rūmų (Palais Garnie) nuo ginkluotų fanatikų iš Judėjimo už lygiateisį dominavimą. Šios organizacijos nariai – anarchistai, seksualinės mažumos ir transgenderiai – jau penktą mėnesį Šokių salėje laiko daugiau kaip 400 įkaitų, paimtų iš musulmonų radikalų tarpo.

Pranešama apie siaubingus kankinimus, kuriuos rengia fanatikai iš „Judėjimo“ savo priešininkams. Prancūzijos muftijų taryba jau pareiškė protestą, tačiau nusikaltėliai toliau tyčiojasi iš žmonių, kiekvieną dieną įkeldami video su kankinimų vaizdais į savo kanalą Youtube.

Liudininkai praneša apie didelius vyriausybinių pajėgų patiriamus nuostolius, patirtus per paskutinį mėginimą šturmuoti operos pastatą. Oficiali žiniasklaida apie nuostolius nepraneša, o pasakoja apie sėkmingą operaciją, per kurią buvo išvaduotos Didžioji ir Aktorių fojė, o taip pat biblioteka. Taip pat pranešama, kad kautynių metu sunaikintas stambus banditų ginklų sandėlis, taip pat sugriauta dalis jų įtvirtinimų. Kitos operacijos detalės kol kas tikslinamos.

Prancūzų Rivjera

Prancūzijos pietinę pakrantę atakavo mirtininkai su kateriais. – praneša liudininkai socialiniuose tinkluose. Sunkūs kateriai gabeno 40-50 kg fugasus, kurie atakavo viešbučius visoje pakrantėje į vakarus nuo Marselio. Pranešama, kad katerius valdė mirtininkai ir užminuotų automobilių, kurie paskui buvo susprogdinti labiausiai žmonių lankomose vietose.

Detalių kol kas nepateikiama, tačiau, sprendžiant iš pranešimų iš įvykių vietų, pakrantėje šuo metu viešpatauja visiškas chaosas, aukos skaičiuojamos šimtais.

Tuo tarpu vyriausybė paskelbė komunikatą, kuriame tvirtinama, kad situacija kontroliuojama.

Bendžaminas Sportušas, specialiai FNA iš Paryžiaus.