BBC šou vaikams – „Tiesiog mergaitė“ – apie translytį vaiką, vartojantį lytinį brendimą blokuojančius preparatus

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/11/bbc-... 2016-11-14 09:08:53, skaitė 2148, komentavo 0

BBC šou vaikams – „Tiesiog mergaitė“ – apie translytį vaiką, vartojantį lytinį brendimą blokuojančius preparatus

Trans-persinažas
Nors Emi vaidina aktorė, turima omenyje, jog iš tiesų ji buvo berniukas vardu Benas

Praėjusiais metais buvo paskelbtas straipsnis, pavadinimu „Kas slypi už Briuso Džennerio transformacijos“, kuriame buvo teigiama, jog šio berniuko lyties keitimas sąmoningai buvo plačiai paskelbtas ir net palaikytas, mat tai yra elementas atitinkamos politikos, kuria siekiama ištrinti lyčių skirtumus. Ši politika tampa vis labiau išradinga ir akivaizdi, ypač šiais metais, kadangi imamasi bandymų pasiekti vaikišką auditoriją, rašoma vigilantcitizen.com tinklapyje.

Trans-personažas
Vaiko atvaizdas su žodžiu „Translytis“ per visą ekraną. Tokia trumpa ir išsami pastarųjų metų mas-medijos ir TV programų charakteristika

CBBC serialas „Tiesiog mergaitė“ yra paskutinis pražūtingas bandymas pateikti tokį siaubingą lyties keitimo procesą, kaip kažką normalaus, kasdieniško ir netgi vertą palaikymo. Prieinamas visiems pageidaujantiems CBBC tinklapyje internete, šis serialas netgi moko vaikus vartoti hormoninius preparatus, stabdančius lytinį brendimą. Ar mes gerai žinome, kokią įtaką tokie preparatai daro besivystančioms vaiko smegenims ir kūnui? Žinoma, kad ne. Kodėl gi tada šis radikalus ir aiškiai nukrypęs nuo visų normų procesas propaguojamas vaikams?

Daugelio neabejingų žurnalistų nuomone, tėvams, verčiantiems savo vaikus imtis tokių radikalių „gydymo“ metodų, kaip hormoniniai blokatoriai ir chirurginis lyties keitimas, turi būti taikoma teisminė atsakomybė už prievartą prieš vaikus. Tačiau, vietoje to, tokie dalykai propaguojami TV laidose vaikams, ir visuomenė seka jų pavyzdžiu.

Kai kurios NHS klinikos (pavyzdžiui, Tavistock Centre Šiaurės Londone), skiria hipotalaminius blokatorius (hipotalaminiai blokatoriai) devynerių metų vaikams. Kitu atveju, septynmetis berniukas buvo administraciniu būdu atskirtas nuo motinos, kadangi „ji auklėjo vaiką kaip mergaitę“.

Štai keletas citatų iš serialo „Tiesiog mergaitė“:

Emi sako: „Kai aš gimiau, mama pasakoja, jog tėtė labai džiaugėsi, kad jam gimė berniukas, su kuriuo bus galima eiti į futbolo rungtynes. Bet mama žinojo, jog aš ne tokia. Ji dar ankstyvame amžiuje suprato, kad aš gimiau ne tame kūne“.

Ji papildo: „Mano mama palaikė mane, kai aš padariau PowerPoint pristatymą savo klasei apie lyties keitimą, ir, kai aš nustojau mokykloje nešioti berniukui skirtus drabužius, ir ėmiau rengtis kaip mergaitė. Aš nebuvau Benu, aš buvau Emi“.

Vėliau seriale Emi pasakoja savo draugui Džošui, berniukui, kuris nori būti laikomas mergaite, jog ji vartoja hormoninius blokatorius, ir praneša, jog ėmė juos vartoti po „specialaus patikrinimo ir diskusijų klinikoje“. „Po to, kai jie patikėjo, kad aš iš tiesų esu „trans“, aš juos gavau, sako ji“.

Kitame serialo fragmente Emi pasakoja žiūrovams, jog įsimylėjo berniuką vardu Liamas, tačiau prisipažįsta: Liamas galvoja, jog aš tiesiog mergaitė, bet tai nėra tiesa. Aš translytis (transgender). Ir ką jis pasakys, kai sužinos apie tai? Nustos būti mano draugu? Kodėl? Juk aš – tai kaip ir anksčiau esu aš, ar ne taip?“

Norėtųsi paklausti Daily Mail, negi jūsų vaikui iš tiesų yra būtina žinoti, kaip „Benas pavirto Emi? Įsiutę tėvai užgriuvo su kritika „kenksmingą BBC šou apie lyties keitimą, skirtą šešiamečiams vaikams“.

Pateiktos citatos atrodo lyg būtų paimtos tiesiog iš neurolingvistinio programavimo (NLP – neurolingvistinis programavimas) vartojimo instrukcijos. Tikslas: paskleisti jaunuose protuose sumaištį lytinės tapatybės atžvilgiu.

Šis šou buvo kaltinamas keleto visuomeninių grupių tuo, jog „skleidžia sumaišties sėklas“. Family Education Trust direktorius Normanas Wellsas sako:

„Kuo labiau mes stumiame idėją, jog berniukas gali gimti mergaitės kūne, o mergaitė – berniuko kūne, ir tuo pačiu egzistuoja preparatai bei chirurginiai metodai, kurie viską gali pakeisti, – tuo daugiau vaikų atsiduria visiškoje sumaištyje. Apsaugą ir pagarbą vaiko lyties statusui jam gimus reikėtų vertinti kaip vaiko teisių apsaugą. Iš BBC pusės tai yra visiškai neatsakinga, klaidinti lengvai įspūdžiams pasiduodančius šešiamečius vaikus, esą jie gali pasirinkti kažkokią kitą lytį, nei yra jų natūrali, įgyta jiems gimus“.

ВВС paskelbė pareiškimą gindama savo serialą, kuriame tvirtina, jog programa „naudojosi universaliomis temomis, turinčiomis sąlytį su daugeliu vaikų“.

„Šou „Tiesiog mergaitė“ skirtas išgalvoto translyčio-personažo bandymams išsiaiškinti aplinkiniame pasaulyje, susidoroti su bauginimais, išsaugoti draugystę, kas yra universalios temos, su kuriomis susiduria daugelis vaikų, prie viso to programa gavo teigiamą atsiliepimą iš mūsų auditorijos.

„CBBC turi tikslą parodyti tikrą gyvenimą mūsų auditorijai, pateikdama turinį, atspindintį maksimaliai įmanomo britų vaikų skaičiaus problemas. Tuo galima įsitikinti, jei pažiūrėsite tokias programas, kaip šou „The Dumping Ground“ ar stulbinančią istoriją „Aš – Leo“, nominuotą BAFTA premijai“.

ВВС mini serialą „Aš – Leo“, dar vieną CBBC produktą. Tai dokumentinis filmas, pasakojantis 13-metės mergaitės, pavirtusios berniuku, istoriją. Leo (gimimo metu – Lili) – vienas iš pačių mažiausių vaikų Britanijoje, kuriam buvo pritaikyta hormonų terapija.

Kalbant tiesiai, BBC ir ir likusios MIP (masinės informacijos priemonės) visiškai palaiko propagandos idėją, kuria vaikams ištrinamas lytinio identiteto suvokimas, dar prieš jiems pasiekiant lytinę brandą.