Nutekinti dokumentai atskleidžia agresyvų Dž.Sorošo fondo kišimąsi į valstybių vidaus politiką

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/nutekinti-d... 2016-09-05 08:16:13, skaitė 2077, komentavo 0

Nutekinti dokumentai atskleidžia agresyvų Dž.Sorošo fondo kišimąsi į valstybių vidaus politiką

DCleaks.com nutekinti verslo magnato, finansų rinkų spekulianto, milijardieriaus Džordžo Sorošo (George Soros) valdomo Atviros visuomenės fondo dokumentai atskleidė, kaip išleidžiant šimtus milijonų JAV dolerių kairiųjų iniciatyvų paramai kišamasi į valstybių vidaus politiką visame pasaulyje. Pasaulyje tai plačiai aptarinėjamas skandalas, tačiau sisteminė Lietuvos žiniasklaida lyg sutartinai tyli.

Dž.Sorošas žinomas dėl naudojimosi ir manipuliavimo didžiaisiais pasaulio įvykiais, siekiant ideologinių ir finansinių interesų. Jungtinėje Karalystėje jis žinomas kaip žmogus, sukėlęs vieną blogiausių finansinių periodų artimiausioje šalies istorijoje. Per vadinamąjį Juodąjį trečiadienį, kai Britanija pasitraukė iš Europos valiutos kursų mechanizmo, Dž.Sorošas per vieną dieną uždirbo daugiau nei milijardą JAV dolerių.

Nutekinti nauji dokumentai parodo daugiamilijoninę Dž.Sorošo paramą naujajai Europos Sąjungos pabėgėlių politikai, siekiant Europą užgriuvusią imigracijos krizę paversti „naująja norma“ ir „pastovia būsena“. Jie taip pat atskleidžia, kaip Dž.Sorošas sėkmingai spaudė JAV prezidento Barako Obamos (Barack Obama) administraciją padidinti į šalį kasmet priimamų pabėgėlių skaičių, nurodinėjo Hilari Klinton (Hillary Clinton), kaip elgtis užsienio politikoje, siekia pakeisti abortus draudžiančių šalių įstatymus, užčiaupti islamo kritikus ir kišasi į Europos šalių rinkimus.

Pabėgėlių krizė – pastovi pasaulio būklė

DCleaks.com paviešinti dokumentai taip pat rodo, kad Dž.Sorošo finansuojamos grupės Europoje remia politikus, pasisakančius už atvirų sienų politiką, taip pat finansiškai paremia žurnalistus, palankiai atsiliepiančius apie imigraciją į Europą. Pavyzdžiui, Dž.Sorošo remiamos grupės agitavo prieš partijos „Teisė ir teisingumas“ išrinkimą Lenkijoje, o pats Dž.Sorošas siūlė nepaisyti referendume Britanijoje išreikštos britų valios palikti Europos Sąjungą. Vengrijos prezidentas Viktoras Orbanas ne vieną kartą dėl kilusios migrantų krizės apkaltino Dž.Sorošą, pareikšdamas, kad jis pelnosi iš kitų žmonių skausmo.

Spaudimas JAV priimti daugiau pabėgėlių

Iš nutekintų dokumentų taip pat matyti, kad Dž.Sorošo Atviros visuomenės fondas prisidėjo prie spaudimo, daryto B.Obamos administracijai, siekiant padidinti kasmet į šalį priimamų pabėgėlių skaičių nuo 70 iki 100 tūkst.

Milijardierius dėl to pats asmeniškai išsiuntė laišką prezidentui B.Obamai ir įvairiais kitais kanalais darė spaudimą pakeisti pabėgėlių politiką. Siūlomi pakeitimai buvo priimti ir nuo 2017 metų JAV kasmet priims po 100 tūkst. pabėgėlių.

Nutekinti dokumentai atskleidžia ir tai, kad Dž.Sorošo fondas spaudė JAV vyriausybę priimti kitus du didelius politikos pakeitimus, susijusius su pabėgėlių iš Sirijos priėmimu. Bent vienas iš šių pakeitimų, įgalinantis didesnį finansavimą pabėgėlių reikalams užsienyje, B.Obamos administracijos buvo priimtas.

Dž.Sorošas taip pat yra ir vienas pagrindinių H.Klinton kampanijos rėmėjų, jau parėmęs ją 30 milijonų JAV dolerių. Iš paviešintų susirašinėjimų tarp H.Klinton ir Dž.Sorošo matyti, kad pastarasis tuometinei valstybės sekretorei nevengdavo išreikšti savo pastebėjimų dėl to, ką reikėtų daryti vienu ar kitu užsienio politikos klausimu, o H.Klinton jo patarimais naudodavosi.

Vengrijos prezidentas V.Orbanas neseniai pareiškė: „Čia, Vidurio Europoje, egzistuoja šešėlinė jėga, susijusi su Džordžu Sorošu, kuris yra vienas pagrindinių Demokratų partijos rėmėjų, tad turiu pasakyti, kad nors burna priklauso H.Klinton, iš jos sklindantis balsas yra Džordžo Sorošo.“

Žinoma, kad anksčiau Dž.Sorošo finansuojamos organizacijos spaudė JAV Aukščiausiąjį Teismą priimti joms palankų sprendimą dėl nelegalios imigracijos iš Meksikos. Gerai žinoma ir Dž.Sorošo parama atvirų sienų politikai už Europos ir JAV ribų. Pavyzdžiui, jo opozicija Izraelio valdžios bandymams sustabdyti kelią nelegaliai imigracijai iš Afrikos per sieną su Egiptu.

Slapta kampanija islamo kritikams užčiaupti

Dokumentų nutekinimas taip pat padeda suprasti, kaip Dž.Sorošas veikia, norėdamas užčiaupti islamo kritikus. Islamą kritikuojantys aktyvistai, tokie kaip Robertas Spenseris (Robert Spencer), Frenkas Gafnis (Frank Gaffney) ir Pamela Geler (Pamela Geller), buvo juodinami jiems oponuojančių tyrėjų, priklausančių nevyriausybinei organizacijai Amerikos progreso centrui, kuris finansuojamas Dž.Sorošo.

Kaip teigiama 2011 metų dokumente „Ekstremali poliarizacija ir pilietinio diskurso žlugimas“, Dž.Sorošo remiamų tyrėjų užduotis buvo „tirti ir sekti“ minėtų islamo kritikų veiklą, siekiant „kovoti su antimusulmoniška ksenofobija ir skleisti toleranciją“.

Amerikos progreso centras iš Dž.Sorošo gavo milijonus JAV dolerių. Pavyzdžiui, vienas iš konkrečių centro projektų Atviros visuomenės fondo buvo paremtas net 200 tūkst. JAV dolerių.

Politikos apžvalgininkės P.Geler teigimu, Dž.Sorošas siekia įgyvendinti globalistinę viziją, o islamizaciją mato kaip pasaulinės transformacijos, kurią nori pasiekti, šalutinį efektą.

„Jis yra globalistas, kuris tiki, kad sunaikinus tautas bus sunaikintas nacionalizmas ir įsigalės pasaulinė taika, tarp žmonių ištrindama visas sienas ir skirtumus. Globalizacija ir islamizacija iš tiesų yra dvi tos pačios monetos pusės – dėl islamizacijos Vakarų šalys praranda savo identitetą kaip nepriklausomi, krikščioniški vienetai ir tampa labiau linkusios į globalizaciją, siekiančią atimti iš jų suverenitetą ir veiksmų laisvę. Be globalizacijos ideologijos, islamas prarastų vieną iš mirtiniausių savo ginklų pasaulinėje arenoje. Globalizacijos ideologija, skatinama tokių žmonių kaip Dž.Sorošas, užkerta kelią veiksmams, kurie Vakarams leistų apsiginti nuo islamo pavojaus“, – teigė P.Geler.

Šimtai tūkstančių dolerių judėjimui „Black Lives Matter“

Naujienų portalas „Breitbart“ praneša, kad Dž.Sorošas beveik 650 tūkst. JAV dolerių parėmė organizaciją „Black Lives Matter“, o dar anksčiau rėmė kelias kitas organizacijas, vėliau išaugusias į „Black Lives Matter“.

Judėjimas „Black Lives Matter“ yra atsakingas už JAV juodaodžių keliamas riaušes, išpuolius prieš šalies policininkus ir agresyvų elgesį prieš vietos baltaodžius.

Dž.Sorošas taip pat rėmė įvairias etnines mažumas, ypač meksikiečius, Šiaurės Karolinos ir Teksaso valstijose. Kaip teigiama viename iš nutekintų dokumentų, tai buvo daroma „siekiant keisti demografinį ir etninį valstijų veidą“.

Ruošiamasi įgyvendinti agresyvų planą pakeisti negimusią gyvybę saugančių valstybių įstatymus.

Slaptas dokumentas parodo Dž.Sorošo planą pakeisti įstatymus visose negimusią gyvybę saugančiose šalyse, ypač didelį dėmesį skiriant Airijai.

Dokumentas atskleidžia Atviros visuomenės fondo 2016-2019 metų strategiją kovojant už „moterų teises“. Plane numatyta pirmiausia kovoti už įstatymų pakeitimą Airijoje ir šia šalimi pasinaudoti kaip pavyzdžiu kovojant už abortus legalizuojančių įstatymų priėmimą „kitose katalikų dominuojamose šalyse“.

„Kadangi Airijoje galioja vieni griežčiausių abortų įstatymų pasaulyje, pergalė joje galėtų paveikti kitas katalikų dominuojamas valstybes Europoje, tokias kaip Lenkija, ir suteikti labai reikalingą įrodymą, kad pokytis yra įmanomas net stipriai konservatyviose vietose“, – rašoma dokumente.

Atviros visuomenės fondo dokumente taip pat rašoma apie abortų aktyvizmo finansavimą Meksikoje, Zambijoje, Nigerijoje, Pietų Afrikoje, Tanzanijoje ir Lotynų Amerikoje.

Aktyvizmą už abortų įteisinimą Airijoje, be Dž.Sorošo, remia ir kitos stambios korporacijos, tarp jų ir „Google“, „Microsoft“, „Ford“, „Pfizer“, „JP Morgan“ ir „Goldman Sachs“.