Lietuva, KAM ir Haris Poteris. Kas tarp jų bendro?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-21 16:04:00, skaitė 169, komentavo 3

Lietuva, KAM ir Haris Poteris. Kas tarp jų bendro?

Center on New Generation Warfares (JAV) padarė išvadą, kad Rusijos puolimo prieš pribaltikos šalis atveju, Rusijai užtektų tik 10 dienų šioms teritorijoms užimti.

Informacija apie atakų modeliavimo rezultatus pasirodė „Bild“ leidinyje. Scenarijaus modeliavime dalyvavo patyrę NATO generolai, tokie kaip Philipas Breedlove'as ir Benas Hodgesas. Tuo pat metu scenarijus numatė Rusijos puolimą 2027 m., kuris privertė Aljansą pagalvoti apie sausumos pajėgų siuntimą ginti Baltijos šalių pagal penktąjį kolektyvinės gynybos straipsnį.

Kariniai ekspertai teigia, kad regione dislokuoti vokiečių kariai dalyvaus atremiant Rusijos puolimą. Rusija, pagal scenarijų, užims Latviją ir pradės puolimą prieš Lietuvą iš Baltarusijos ir Kaliningrado teritorijų. Baltijos šalyse dislokuoti NATO kariai bus priversti trauktis, kol atvyks pagrindinės pajėgos.

Pažymima, kad Aljanso atsakas nebus iš karto, o pagal penktąjį kolektyvinės gynybos straipsnį, Aljansas gali užtrukti iki 10 dienų, kol išsiųs sausumos pajėgas padėti Baltijos šalims.

Kaip rašo „Bild“, tiesioginio susidūrimo su Rusija atveju, Lenkijos ir pribaltikos šalių kariškiai, svarsto galimybę surengti kontrataką Sankt Peterburgo kryptimi. Lietuvos (p)rezidento patarėjas (viziris) nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys pabrėžia, kad po kelerių metų Rusija, su Baltarusijos parama, galėtų nusitaikyti į Estiją, Latviją, Lietuvą ir Lenkiją (tik kam šitos nustekentos teritorijos Rusijai reikalingis, viziris nepaaiškino).

Tiesa, scenarijuje matyti stipri knygų apie Harį Poterį įtaka ir tikėjimas stebuklais, taip pat neminima tai, kad abu generolai yra pagyvenę pensininkai (seni bezdaliai), beviltiškai paskendę praėjusio šimtmečio realybėje... Kodėl? Ogi penktą imituojamo karo dieną, 44 fricų tankai „Leopard 2“, padedami stebuklingos Hario Poterio lazdelės, patraukia į šiaurę, greitai palieka Lietuvą, o septintą dieną aplenkia pagrindines Rusijos pajėgas, besiveržiančias iš Latvijos. Be to, pagal scenarijų, per tris dienas, padedamas berniuko Hario, Bundesveras nugali skaičiumi pranašesnę Rusijos armiją ir sustabdo jos veržimąsi į šiaurę.

Iki dešimties dienų trukusio mūšio pabaigos Lietuvos pajėgos per imituotus įvykius prarado 17 tankų, 145 šarvuočius ir 3650 karių. Rusijos nuostoliai buvo žymiai didesni: 411 tankų, 1 019 šarvuočių ir 11 420 žuvusiųjų. Tačiau Lietuva būtų buvusi „nuniokota ir iš dalies okupuota“ per mažiau nei dvi savaites trukusių intensyvių kovų, teigia tyrimo autoriai.

Asmeniškai aš siūlau kitą variantą. Šita planą parodykite savo šeimininkui, savaeigiui senului Baidenui! Senis tiesiog apsidžiaugs, kai sužinos, kad Rusijai įveikti tereikia 44 fricų tankų. Kas galėjo pagalvoti!.. Pasirodo, viskas taip paprasta, kad net jankiai to nežino.

P.S.

Nuotraukoje galite pamatyti lietuviukus, bėgančius užimti Leningradą :)