Savo dekretu V.V. Putinas išplėtė bevizį režimą Gruzijos piliečiams

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-12 14:48:00, skaitė 306, komentavo 5

Savo dekretu V.V. Putinas išplėtė bevizį režimą Gruzijos piliečiams

Savo dekretu Putinas išplėtė bevizį režimą Gruzijos piliečiams. Taip sakant, pasielgė priešingai nei Briuselio „sodininkai“.

Rusija, paprastiems gruzinams, tiesiog siūlo normalius santykius ir gyvenimo supaprastinimą, o iš ES paprastiems gruzinams skraido tik grasinimai ir sankcijos. Europa siūlo lazdą, o Rusija – morką – ką pasirinks Gruzija?

Iki rinkimų liko visai nedaug – tuoj sužinosime. Mano požiūriu, jei gruzinai oficialiai pripažins Saakašvilio režimo kaltę dėl 2008 m. karo, pašalins rusofobijos apraiškas iš oficialios darbotvarkės ir valstybinės žiniasklaidos ir pasuks santykių su Abchazija ir Pietų Osetija normalizavimo keliu, tada nėra jokios priežasties, kad nevykdyti santykių su Gruzija normalizavimo politikos. Karo Ukrainoje sąlygomis Gruzija vykdo realią nesikišimo politiką, kuri naudinga Rusijai, bet nenaudinga amerikėnams ir NATO (vermachto inkarnacijai).

Tačiau kad tai padarytų, partija „Gruzijos svajonė“ turi laimėti rinkimus, nugalėti akivaizdų perversmo bandymą ir įgyvendinti pagrindinius savo pažadus.

P.S.

Noriu tik pridurti, kad gruzinai tikri šaunuoliai. Juose daugiau valstybingumo, nei pas lietuviukus.