Kada lietuvis žegnojasi ir šaukiasi Dievo pagalbos? Kun.maj.A.Bulotas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-09-03 17:39:00, skaitė 686, komentavo 1

Kada lietuvis žegnojasi ir šaukiasi Dievo pagalbos? Kun.maj.A.Bulotas

Pagal Arturas Orlauskas,“iš kiemo pusės“#606 inform... pateiktą temą.

Sakoma, kad kai trenkia perkūnas lietuvis žegnojasi, kai skęsta šaukia vajėzau, kai dega kaimyno namas, sako ačiū Dievui. Laidoje buvo parodyta, kad jau žegnojasi ir žvakutes degina verždamiesi į valdžią. Netgi dėdami priesaikos metu ranką ant Lietuvos konstitucijos, politikai pasako: „Te padeda man Dievas“.

Ačiū Artūrai, kad parodei vizualiai, naujas politinio globalizmo apraiškas konkrečioje Šventos Gertrūdos bažnyčioje, tad dabar galiu prabilti. Jau seniai prieš rinkimus į valdžią, politikai ne tik išskėtę rankas laiko bažnyčioje, žegnojasi kaire ranka, filmuojasi reklamai kai kunigas teikia Šventą Komuniją...Man asmeniškai tekdavo aiškinti tokiems Lietuvą mylintiems politikams, kad jų „šventų“ reklaminių paveikslėlių, kaip kortų kaladžių nešventinsiu. Vienoje pusėje pavaizduotas politiko atvaizdas su išskėstom rankom ir užrašu „ATVIRAS VISIEMS !“, kitoje pusėje pavaizduota Šv. Jurgis su kardu duriantis slibiną. Tai ne sakralinių paveikslėlių dvasia. Jeigu ten vietoje slibino būtų pavaizduoti senieji ar naujieji Lietuvos komunistai, kgebistai, gal kiek ir pritarčiau, bet kai jie prieš rinkimus lipa bažnyčiose ant altorių, tai irgi ne paslaptis.

Nuotraukose galima rasti kaip parapijų kunigai leisdavo V. Landsbergiui, skleisti politinę propagandą iš ten, kur tik kunigas ar diakonas gali skleisti Dievo žodį. Politikai aišku, kaip akli kačiukai bažnyčiose, bet yra šeimininkai klebonai, kaip ir tamstos atveju užeinant į bažnyčią ir norint paaukoti žvakutę, ją paduodame tvarkos prižiūrėtojui zakristijonui ar kunigui. Jis žinos kur tą žvakutę padėti ir jei reikia uždegs. Jei leistume visiems užėjusiems į bažnyčią daryti savo , tai manau nenorėtume daugiau į tokią bažnyčią užeiti.

Gerai, kad jūsų atveju, gerbiamas Arturai, politinį Dievo prisišaukimą į valdžią stebėjo kunigas. Bet Lietuvos prezidentas ir žemesni valdžios vyrai, su vyskupais netgi valgo „Maldos pusryčius“. Bet „išvytas“ iš visuomenės gyvenimo Dievas, kaip nelipa „ iš medžio“ taip nelipa.

Pagarbiai buvęs Kauno kunigų seminarijos vedėjas ir dėstytojas, maj. Alfonsas Bulotas iš Švenčiausios M. Marijos Lietuvos laisvės koplyčios Kaune.

P.S. Ačiū Arturai už puikiai parodytą laidą, kad kol bažnyčiose žvakes degios zakristijonai ir prižiūrės kunigai, tai dar bus gyvos bažnyčios. Olandijoje, tuščiose bažnyčiose ( į kurias, nekartą buvau kviečiamas vykti patarnauti Olandijos katalikams) žvakes sekmadieniais degioja tik pavieniai lankytojai nuo to meto kai įvairios supasaulietintos reformos išvarė kunigus iš bažnyčių, ir meldžiasi, kad būtų kunigų.

Įvairių „sinodalinių“ kelių supriešinti katalikai, apleidę bažnyčių lankomumą. Pagal, šiomis dienomis Nyderlandų vyskupo Johannesas Hendriksas duotą interviu Vokietijos laikraščiui „Die Tagespost“ apie katalikų padėtį Nyderlanduose. Vokietijoje vyksta katalikų tikėjimo griūtis. Bažnyčia nėra iš žmonių, bet tik žmonėms, vedamiems Šventosios Dvasios ir per bažnyčios tikinčių klystkelius.