Skatinama valgyti vabzdžius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-09-01 18:42:00, skaitė 922, komentavo 5

Skatinama valgyti vabzdžius

JK vyriausybė finansuoja psichologinę propagandą, kuria siekiama priversti žmones valgyti vabzdžius, tyrimus.

Naujasis „alternatyvių baltymų“ tyrimų centras nori paveikti vartotojus ir pakeisti tradicinius, populiarius patiekalus. Projekte taip pat dalyvauja Londono imperatoriškasis koledžas ir „Amazon“ generalinis direktorius Džefas Bezosas.

Didžiosios Britanijos vyriausybės remiama grupė tiria, kaip nudgingo (psichologinės propagandos) metodais galima įtikinti gyventojus valgyti vabzdžius. Įvairi žiniasklaida praneša apie naująjį „alternatyvių baltymų“ tyrimų centrą.

Nacionalinis alternatyvių baltymų inovacijų centras (National Alternative Protein Innovation Centre, NAPIC), kurį iš dalies finansuoja vyriausybinė organizacija „UK Research and Innovation“ (UKRI), bando padaryti „mėsos alternatyvas“ patrauklias visuomenei, rašo žurnalas „Modernity“. Tai daroma prisidengiant anglies dvideginio išmetimo mažinimu, kuris yra Jungtinės Karalystės „grynojo nulio“ darbotvarkės dalis.

Lydso universiteto, kuriame bus įsikūręs centras, profesorė Anveša Sarkar (Anwesha Sarkar) laikraščiui „Telegraph“ sakė:

„Norime, kad alternatyvūs baltymai taptų visuotinai paplitę, kad planeta taptų tvaresnė“.

Ši dieta apimtų „maltą mėsą, pagamintą iš vikšrų“, ir įvairius vabzdžius, sumaltus į kažką, kas „atrodo kaip mėsainis“. Šiuolaikiniam žmogui ši idėja atrodo bjauri.

Be 15 mln. svarų sterlingų (šiek tiek mažiau nei 18 mln. eurų) vyriausybės finansavimo, grupė gaus „23 mln. svarų sterlingų (apie 27 mln. eurų) iš tarptautinių įmonių ir kitų bendrovių“, rašo „Telegraph“. Šios tikisi pasipelnyti iš pramonės šakos, kurios vertė gali siekti beveik 7 mlrd. svarų sterlingų per metus“.

Londono imperatoriškasis koledžas yra vienas iš šio centro steigėjų. Šio mokslinių tyrimų universiteto indėliui vadovaus profesorė Karen Polizzi, informuoja institucija. Jos dėmesys bus sutelktas į „tvarų alternatyvių baltymų gamybos spartinimą“.

K. Polizzi taip pat yra vos prieš du mėnesius Imperatoriškajame koledže atidaryto Bezoso tvariųjų baltymų centro direktoriaus pavaduotoja. Šis institutas už savo egzistavimą ir pavadinimą dėkingas Bezoso Žemės fondui, kurį remia „Amazon“ bosas Džefas Bezosas, pažadėjęs jam skirti 10 mlrd. dolerių.

Pasak „Modernity“, visuomenė turi įgimtą nenorą valgyti vabzdžius. Tyrimai taip pat parodė, kad vabzdžių prarijimas gali būti toksiškas, nes juose yra parazitų. Todėl NAPIC tyrimų grupė pripažįsta, kad turi plauti žmonėms smegenis, kad jie pirktų šiuos daiktus.

Vyriausybė ir pramonė naudoja „įtikinėjimo metodus arba visuomenės informavimo kampanijas“, kad įtikintų žmones iškeisti kepsnį į augalinės kilmės arba laboratorijoje užaugintą alternatyvą, rašo žurnalas. Kita NAPIC įkūrėja, Šefildo universiteto profesorė Louise Dye (Luiza Djė), rašo „Independent“:

„Įrodyta, kad šie metodai yra veiksmingi. Tačiau turime galvoti, kaip tradicinius, populiarius patiekalus pakeisti alternatyviais baltymais kaip pagrindiniu baltymų šaltiniu.“

Taigi liūdnai pagarsėjęs Didžiosios Britanijos vyriausybės „stumdymo padalinys“ grįžta, teigia „Modernity“. Jis jau buvo naudotas per Kovido „pandemiją“, siekiant įbauginti visuomenę ir priversti ją paklusti. Psichologai šią procedūrą pavadino „labai neetiška“. Tyrimai taip pat parodė, kad ši psichologinės manipuliacijos praktika yra žalinga, kaip pranešė „Transition News“.

Tokią „Corona“ propagandą sudarė makabriški ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje esančių žmonių vaizdai, taip pat kasdien atnaujinami mirčių skaičiai ir tokie šūkiai kaip „Jei išeisite į lauką, galite paskleisti žinią, žmonės mirs“, primena „Modernity“.

Public will get bug for eating insects under Government-backed drive

Scientists hope to encourage increased consumption of meat alternatives amid fight to cut emissions from agriculture https://t.co/D9r7akApkD

— The Telegraph (@Telegraph) August 28, 2024

Šaltinis