Daniel Greenfield. Vokietija žada kontroliuoti peilius po musulmono pabėgėlio išpuolio įvairovės festivalyje

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: https://www.propatria.lt/2024/... 2024-09-01 00:26:00, skaitė 763, komentavo 3

Daniel Greenfield. Vokietija žada kontroliuoti peilius po musulmono pabėgėlio išpuolio įvairovės festivalyje

Po to, kai per Įvairovės festivalį pabėgėlis musulmonas iš Sirijos perrėžė gerklę keliems vidutinio amžiaus žmonėms, Vokietijos vyriausybė paskelbė, kad uždraus naudoti ilgesnius nei trijų colių ilgio peilius.

ISIS teroristas buvo vienas iš daugiau nei milijono migrantų, kurie įsiveržė į Vokietiją prisistatydami „pabėgėliais“. Migrantas taip pat buvo vienas iš daugelio, kuriuos planuota deportuoti, tačiau jis nebuvo deportuotas.

Viskas, ką musulmonas teroristas turėjo padaryti, kad išvengtų deportacijos, - tai palikti vyriausybinį būstą, kai jo ieškojo valdžios institucijos. O kai karinio amžiaus arabų musulmonas migrantas grįžo, įsakymo dėl deportacijos galiojimas buvo pasibaigęs ir jis negalėjo būti deportuotas. Nedeportuoti pabėgėliai musulmonai buvo vienas didžiausių terorizmo, nusikalstamumo ir smurto šaltinių Europoje.

Todėl Vokietijos vyriausybė siūlo uždrausti didesnius nei trijų colių peilius.

Padėjęs baltą rožę įvairovės festivalio pjautynių, per kurias žuvo trys žmonės ir aštuoni buvo sužeisti, vietoje, kancleris Olafas Scholzas pažadėjo, kad bus imtasi skubių veiksmų prieš peilius.

Šiuo metu Vokietijoje žmonės gali nešiotis iki 4,7 colio ilgio peilius. Įstatymas bus pakeistas taip, kad jie galės nešiotis tik iki 2,4 colio ilgio peilius. Atrodo, niekas nesvarstė galimybės, kad musulmonų teroristai, ketinantys nužudyti kuo daugiau netikėlių, gali pažeisti įstatymą ir nešiotis paslėptą 4 colių ar ilgesnį peilį. Tokios mintys neįsivaizduojamos.

Tačiau valdžios institucijos taip pat siūlo aplink geležinkelio stotis ir kitose vietose, kur dažniausiai įvyksta peilių dūriai ir pjautynės, nustatyti zonas be peilių, kad smurtas pagaliau liautųsi.

Gegužės mėn. pabėgėlis musulmonas afganistanietis užpuolė Vokietijoje vykusį prieš džihadą nukreiptą mitingą ir peiliu subadė jo dalyvius bei policijos pareigūną, kuris bandė sulaikyti prieš migrantus nusiteikusius aktyvistus nuo kovos su juos nužudyti bandžiusiu pabėgėliu musulmonu.

Reaguodama į tai, Vokietijos valdžia pažadėjo kovoti su „peilių nusikaltimais“, taikydama „griežtesnes peilių laikymo ir nešiojimo kontrolės priemones, griežtesnes bausmes už piktnaudžiavimą peiliais ir intensyvias informavimo apie pavojus kampanijas“.

Jei kokie nors musulmonų teroristai vis dar nežino apie peilių dūrių žmonėms keliamą pavojų, informuotumo kampanija jiems leistų tai sužinoti.

2023 m. Vokietijoje buvo 13 844 „nusikaltimai su peiliais“, dėl kurių valdžios institucijos kaltina peilių egzistavimą, o ne nusikaltėlius, kurie, kaip pranešama, dažniausiai yra jauni musulmonai vyrai. Valdžios institucijos priešinasi beveik 10 % padidėjusį nusikaltimų su peiliais skaičių sieti su musulmonų migracija.

„Nors policijos nusikaltimų peiliais statistikoje neproporcingai daug ne vokiečių, tai savaime nėra labai naudinga įžvalga“, - teigė ‚Deutsche Welle‘ žiniasklaidos priemonės apklaustas ‚kriminologas‘.

2023 m. beveik 1 iš 5 nusikaltėlių buvo pabėgėliai.

Daugiausia musulmonai migrantai per vienerius metus buvo atsakingi už daugiau nei 1 iš 10 seksualinių išpuolių. Nuo migrantų krizės pradžios jie įvykdė apie 7 000 seksualinių išpuolių. Pusė grupinių prievartautojų yra užsieniečiai, o Vokietijoje kasdien įvykdomi vidutiniškai beveik du grupiniai išžaginimai.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, kurioje buvo įvykdytas naujausias musulmonų teroro aktas, 1 iš 3 seksualinių nusikaltėlių, pusė vagių iš parduotuvių ir plėšikų ir 4 iš 5 kišenvagių buvo užsieniečiai.

Tokiam smurtui būdingas dviejų arabų musulmonų susirėmimas, pasibaigęs vieno iš jų peiliu Magdeburge, peiliais ginkluoti migrantai pabėgėlių centre Bavarijoje ir daugybė jaunų užsieniečių vyrų susirėmimų ir peilių dūrių visoje Vokietijoje.

Tačiau rasti problemos šaltinį tikriausiai „nėra labai naudinga įžvalga“, Jungtinėje Karalystėje žmonės, pasidaliję tokiomis įžvalgomis, yra uždaromi į kalėjimą, nors islamo teroristai paleidžiami į laisvę.

Vokietijos vyriausybė yra nuosaikesnė už marksistinius lunatikus Whitehall'e. Ministras pirmininkas Keiras Starmeris ir teisingumo ministrė Shabana Mahmood, islamo terorizmo rėmėja, nusprendė negailestingai malšinti bet kokį britų pasipriešinimą masinei migracijai, rengdami reidus ir skirdami laisvės atėmimo bausmes.

Tačiau „nuosaiki“ Europos vyriausybė - tai vyriausybė, kuri dažniausiai ignoruoja problemą, o po kiekvieno islamo teroristų išpuolio žada didinti deportacijas, kol supranta, kad nieko negali padaryti. Tariamai konservatyvi A. Merkel vyriausybė mažai kuo skiriasi nuo tariamai kairiosios F. Scholzo vyriausybės, panašiai kaip kiekviena Prancūzijos vyriausybė, kad ir kokios formalios politinės orientacijos ji būtų, siūlė tuos pačius beprasmiškus pasmerkimus ir tuščius pažadus.

Jei komunistų ir islamistų partijai „La France Insoumise“, kuri į pergalę parlamente pakilo dėl sąjungos su prezidentu Emmanueliu Macronu, pavyks perimti valdžią, galima tikėtis, kad ji paleis policiją prieš politinius oponentus taip, kaip Starmerio režimas pasielgė su migracijos kritikais Jungtinėje Karalystėje.

Kol kas Vokietijos valdžios institucijos apgailestauja dėl visų peilių dūrių ir žada peilių kontrolę.

Kurti zonas be peilių, riboti nešiojamų peilių ilgį (išskyrus naujai įsigytus peilius, kurie vis dar yra plastikinėje pakuotėje) ir rengti socialinės žiniasklaidos kampanijas apie peilių keliamus pavojus - tai nesąmonė, kuria užsiima JK ir kitų šalių vyriausybės, kad atitrauktų dėmesį nuo tikrovės, t. y. nuo to, kas iš tikrųjų peilius pjauna (jau nekalbant apie mėtymą rūgštimi).

Panašiai kaip ir Amerikos liberalų manija dėl ginklų kontrolės, tiesioginis problemos objektyvizavimas, kalbėjimas apie daiktus, kad nereikėtų kalbėti apie žmones, o vėliau - apie platesnius socialinius ir ekonominius klausimus, yra naudingas būdas atitraukti dėmesį nuo to, kas vyksta iš tikrųjų.

Įvairovės festivalis, kaip visada, baigėsi kraujo praliejimu, bet bus dar vienas. Didžioji Vakarų dalis dabar gyvena nesibaigiančiame įvairovės festivalyje, kuriame niekas nepastebi žudikų, tik šovinių skaičių jų dėtuvėse ir peilių ilgį.

www.gatestoneinstitute.org