Metai be Prigožino

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-23 21:50:00, skaitė 1556, komentavo 21

Metai be Prigožino

Prieš metus, gana miglotomis aplinkybėmis, žuvo Jevgenijus Prigožinas ir jo bendražygiai- „Vagnerio“ muzikantai. Ši privati Rusijos karinė kompanija, buvo didžiausia ir skaitlingiausia, aplenkusi jankyno „Blackwater/Academy“.

Nepaisant to, kad žuvusieji senai palaidoti, vis dar aktyviai diskutuojama apie versiją, kad Prigožinas nežuvo, o tiesiog pasitraukė į šešėlį, gyvendamas kur nors užsienyje, pavyzdžiui, Afrikoje.

Prigožino vertinimai dabar neatsiejami nuo nesėkmingo 2023 m. sukilimo, už kurį niekas nebuvo nuteistas, vertinimų, nes baudžiamosios bylos buvo nutrauktos dėl politinio tikslingumo, siekiant išvengti pilietinio karo pavojaus.

Išlieka politiniai Rusijos Federacijos karinės-politinės vadovybės įvykių vertinimai, kurie, be kita ko, išliko Jevgenijaus Prigožino biografijoje.

Nepriklausomai nuo to, ar Prigožinas iš tikrųjų mirė, ar gudriai pasitraukė į šešėlį, jo poelgiai šalies labui Afrikoje, Sirijoje ir okrainoje bei istorija apie nepavykusį karinį maištą vykstančio karo sąlygomis, vis tiek išliks istorijoje. Nes vertinimai yra grindžiami muzikatų veiksmų proporcingumu.

Bet kokiu atveju 21-ojo amžiaus 10–20-ųjų metų Rusijos istorija vargu ar įsivaizduojama be Jevgenijaus Prigožino, nesvarbu, ar jis gyvas, ar miręs. Dabar jis yra istorinė asmenybė.

RUSIJA-PIRMYN!