Dar vienas kruvinojo okupanto žiaurumas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-20 00:13:00, skaitė 1675, komentavo 13

Dar vienas kruvinojo okupanto žiaurumas

Demokratijos lopšyje, t.y. Latvijos sostinėje tapo žinoma apie dar vieną Rusijos tarybinių okupantų žiaurumą.

Devintojo dešimtmečio pradžioje klastingi okupantai, pajutę greitą mažos laisvę mylinčios respublikos išsivadavimą, Rygoje pastatė lynų tiltą... Ir dabar, praėjus daugiau nei 40 metų, okupantų klastingumas išlindo visu gražumu :)

Konkursas dėl teisės remontuoti tiltą baigėsi bergždžiai, pripažino Rygos meras Vilnis Kirsis. Anot jo, Latvijai trūksta patirties remontuoti tokius didelius lynų tiltus. Vilnio Kiršio teigimu, Rygos miesto taryba deda visas pastangas, kad vantinis tiltas būtų visiškai suremontuotas. Statybos projektas jau parengtas, tačiau konkursas dėl teisės remontuoti tiltą baigėsi bergždžiai.

„Problema ta, kad toks tiltas yra vienintelis Latvijoje, yra ir mažesnių, tačiau tokio didelio nėra“,  – aiškino jis.

Anot jo, net Europos mastu tokią patirtį turinčias organizacijas galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Įsivaizduojate tokio tarybinių okupantų piktybiškumo laipsnį :) Jie ne tik naudojo savo laikui naujausias technologijas, kurių ne tik į pažangos kelią žengusi „europietiška Latvija“ dar neįvaldė, bet neįvaldė ir pati Europa.

Negana to, „kruvinasis KGB“ reikalus sutvarkė taip, kad šis okupantų tiltas tapo viena iš Rygos vizitinių kortelių. Nenustebsiu, kad dabar principingi vienkiemių gyventojai reikalaus kompensacijų už okupacijos padarytą žalą :)

Ir dar. Ironija tame, kad projektą sukūrė... Sojuzdormosto Kijevo filialas :)

Taigi „tautų kalėjimas“, matyt, bandė supriešinti okupuotas respublikas ir engiamas tautas.