Nausėdiene: turime daug darbo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedien... 2024-08-10 17:02:00, skaitė 981, komentavo 3

Nausėdiene: turime daug darbo

Kai kuriuos renginio dalyvius lydėjo sėkmė – jiems pavyko nusipaveiksluoti su pirmąja valstybės ponia.

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė dalyvavo tradiciniame Lituanistinės mokyklos dienos renginyje Prezidentūroje.

Sveikindama lituanistinių mokyklų vadovus, mokytojus ir kitus dalyvius pirmoji valstybės ponia priminė: praėjusių metų renginyje, skirtame lituanistiniam švietimui, buvo nutarta palaikyti Lituanistinių mokyklų asociacijos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės iniciatyvą rugpjūčio 10-ąją paskelbti Lituanistinės mokyklos diena.

„Tai visos Lietuvos ir visame pasaulyje pasklidusių lietuvių šventė. Ji suteikia mums progą kartu pasidžiaugti lituanistinių mokyklų pasiekimais, apmąstyti jų svarbą ir išreikšti padėką visiems, kurie prisideda prie lietuvių kalbos, kultūros, tradicijų puoselėjimo, prie žinių apie mūsų šalies istoriją ir dabartį sklaidos. Lituanistinės mokyklos diena – tai ir galimybė įvertinti kylančius iššūkius, drauge ieškoti problemų sprendimų ir tartis dėl bendriems tikslams vienijančių ateities darbų“, - susirinkusiems pasakė D. Nausėdienė.

Pasak moters, „lituanistinis švietimas yra kertinis akmuo, kuris padeda mums išlaikyti ir puoselėti lietuviškąją tapatybę“.

„Lituanistinės mokyklos yra svarbi jungtis tarp įvairiose šalyse gyvenančių lietuvių“, - atskleidė D. Nausėdienė.

Ji pabrėžė, kad lituanistinės mokyklos taip pat skatina kultūrinį bendradarbiavimą.

„Visi džiaugiamės matydami apčiuopiamą lituanistinio švietimo raidos pažangą. Tačiau negalime pamiršti iššūkių ir galimybių tobulėti. Turime daug darbo“, - susirinkusius informavo D. Nausėdienė.

D. Nausėdienė yra lituanistinio švietimo pasaulio lietuvių bendruomenėse globėja.