A. Medalinskas. Ukrainos kariai juda link Kursko AE?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/08/09/a-... 2024-08-09 17:59:00, skaitė 1175, komentavo 5

A. Medalinskas. Ukrainos kariai juda link Kursko AE?

Pasirodė informacija, kad iki Kursko AES Ukrainos kariams liko 30 km. Ją sunku patikrinti, bet faktas yra tai, kad rusai praneša, jog Sudžą jau ukrainiečiai paėmė ir juda tolyn. Tiesiai, ne automobilių keliu gal gali būti panašus atstumas, bet, matyt, liko, vis dėlto, dar daug daugiau…

Kaip toli Ukrainos kariai pajudėjo, sunku pasakyti. Informacija prieštaringa. Bet visiškai galimas dalykas, jog, sutikus gan menką rusų pasipriešinimą pirmame išlaisvintame Rusijoje nuo Putino režimo fronto ruože, nusitaikyta tikrai į Kursko AE, kad ją užėmus, pareikalauti iš rusų palikti Zaporožės AE.

Ši elektrinė duodavo 30 proc. elektros energijos, kurios Ukrainai labai reikia normaliai šalies veiklai.

Karo ekspertai sako, kad tai visiškai nesuvokiamas pagal tradicinę karo vedimo praktiką žingsnis, bet, mano suvokimu, ukrainiečiai tik todėl ir atsilaikė šiame kare, kuris trunka beveik 2,5 metų, kad daro daug labai netikėtų žingsnių tiek rusams, tiek ir Vakarams, kurių ir vieni, ir kiti nesupranta, o po to stebi, analizuoja ir įsirašo į vadovėlius.

Vien likusios be karo laivyno Ukrainos pergalė prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną jūrų dronais ką reiškia.

Iš pradžių ekspertai klausė: kam darote, beviltiška. Po to sakė: šaunuoliai.

Kaip bus šį kartą, matysime. Bus labai sunku.

Bet ir karas su tokia armada – labai sunkus, todėl reikalauja kartais ir tokių netikėtai įžūlių, kazokiškų žingsnių, ne iš vadovėlių.

O Europai belieka tai tik stebėti. Vasara. Atostogos.

***
To ir reikėjo laukti: „Ukrainos kariniai veiksmai RF Kursko srityje kelia nerimą”, – pareikšta Jungtinėse Tautose (JT).

Kai Putinas 2,5 metų šlavė nuo žemės Ukrainos miestus Donbase, o iš Ukrainos norėjo palikti tik nuorūką, tai JT užsiėmė kažkuo panašiu į padų kutenimą Putinui.

Ukrainos karinė operacija Rusijos teritorijoje vyksta vos keletą dienų, ukrainiečiai miestų ten nuo žemės nešluoja, žmonių nekankina ir neprievartauja, o JT štai jau ir susirūpino.

Autorius yra Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, politologas