Iš Oregono į Vilnių ir atgal: du laiškai apie tai, kas jaudina

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-08-08 20:20:00, skaitė 1342, komentavo 6

Iš Oregono į Vilnių ir atgal: du laiškai apie tai, kas jaudina

Gauti protingo žmogaus laišką naudinga, kai aplink tiek moralinio ir protinio išsigimimo, kai vis dažniau tenka pripažinti: „Visi šie gudručiai tokie kvaili, kad nėra su kuo pasikalbėti“ (A.Čechovas, „Vyšnių sodas“). Todėl apsidžiaugiau šį rytą gavęs iš JAV rašytojo Valdo Anelausko laišką. Jis rašo:

Labas rytas, gerbiamas Algimantai,

Na tai kad, kiek suprantu, jau pagaliau ir Vatikanas (kiek pavėluotai) irgi išreiškė pasipiktinimą tuo skandalinguoju olimpiados atidarymu. „Šventąjį Sostą nuliūdino kai kurios scenos iš olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos Paryžiuje ir jis gali tik prisijungti prie pastarosiomis dienomis pasigirdusių balsų, išreiškiančių apgailestavimą dėl daugelio krikščionių ir kitų religijų tikinčiųjų įžeidimo prestižiniame pasaulinio lygio renginyje“, — sakoma oficialiame Vatikano pareiškime. 

https://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2024/08/03/0598/01219.html

Aš pats tai tik galiu pasakyt, kad sportu apskritai niekada nesidomėjau ir nesidomiu. Nežiūriu niekad tad nė lietuvių sportininkų pasirodymų, nė rusų, nė išvis jokių. Mane tai paprasčiausia visiškai nedomina. Ar tiksliau būtų gal sakyt, kad aš visada sportavau pats, o ne žiopsojau į kaip kiti sportuoja. Kol jaunesnis buvau, kol sveikata neprieštaravo, tai ir bėgiojau kiekvieną dieną ir į kalnus kopdavau, o net ir dabar beveik kasdien po mažiausia dešimt kilometrų nužingsniuoju. Taigi ir šita dabartine olimpiada aš visiškai nesidomėčiau, nekreipčiau į ją apskritai dėmesio, jeigu ji nebūtų tiesiog akivaizdžia šiandieninio Vakarų pasaulio supuvimo ir galutinio nuopuolio išraiška.

Ne be reikalo žmonės juk taip piktinasi. Juk buvo pasityčiota ir išsidarkyta iš vieno įtaigiausių, ryškiausių ir plačiausiai pasaulyje žinomų krikščionybės simbolių — Kristaus ir jo apaštalų Paskutinės vakarienės. Pasipiktinimas ir pasmerkimas tad absoliučiai teisingi. Kaip kad įžymusis Elonas Maskas gerai pasakė, tai buvo tiesiog „ypatinga nepagarba krikščionių tikėjimui“.

Aš, kaip žinote, nelaikau savęs kataliku (ar ir išvis krikščioniu), tačiau tokie dalykai net mane papiktino, tad galiu įsivaizduot, kaip jaučiasi įžeisti krikščionys. Bet tai juk ne vien tik pasikėsinimas į konkrečiai krikščioniškas vertybes, tai jau tiesiog, kaip kažkas gerai apibūdino, MORALĖS IR ETIKOS GILJOTINAVIMAS.

Bet turbūt geriausiai ir aiškiausiai Paryžiaus olimpiados atidarymo ceremoniją apibūdino legendinis Vokietijos ir Suomijos verslininkas Kimas Dotkomas: „Olimpiados atidarymo ceremonija buvo panaši į žmonijos uždarymo ceremoniją.“

https://x.com/KimDotcom/status/1816953331396542838

AVvXsEj-9vK0Y7YNXewv5BytsSXsPs7fBGwt-CJe87AUHaBQQ54n9SAcFlXtPC8R8tdUhaBQNggEsSaQq_izxRyM-BQXOo2Q_FFJNm1yQdxJG06v8ZykyCkmfyiJlTUS5osvGe_QHrB_f7ZZe2NJfWZKmA5wGS9EY5HV9iT6U9ZWCHw_s4D5fa-tR8qeNReIMtM

Atsakymas iš Vilniaus:

Gerb.Valdai,

Aš irgi nedalyvauju Šėtono garbinimo olimpiadoje. Ji man kaip purvas, kuriuo susitepi net žiūrėdamas. Vaizduotėje iškyla M.Bulgakovo velnių puota iš "Meistras ir Margarita".

Aš nei krikštytas, nei apipjaustytas, bet suprantu, kad daugumai reikia Dievo. Dostojevskio teisingai "Šėtonuose" sakoma: "Если бога нет, то все дозволено" (Jei Dievo nėra, tai viskas leidžiama).

Šėtonai dabar intensyviai griauna Lietuvą (apie tai kalbama ir naujausioje A.Orlausko laidoje: https://www.youtube.com/watch?v=_SI3_JtpQOY), skuba išgrobstyti paskutinius valstybei priklausančius turto likučius. 

Gatvėse vis daugiau juodaodžių ir aziatų. Pasikeitimas akivaizdus vos per kelis metus. Stebina lietuvių nemeilė Lietuvai ir lietuviams.

Artėja rinkimai, bet nematau jokios rimtos opozicijos valdantiesiems naikintojams. Kokią šaiką be paimsi, panagrinėsi atidžiau, beveik vieni švonderiai, kopeikoliubovai ir kruglodurovai...

Laikykimės!