Gruzijoje buvo užkirstas kelias pasikėsinti į oligarcho Ivanišvilio gyvybę

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-25 21:15:00, skaitė 1556, komentavo 2

Gruzijoje buvo užkirstas kelias pasikėsinti į oligarcho Ivanišvilio gyvybę

Gruzijoje plėtojama byla dėl pasikėsinimo į oligarchą Bidziną Ivanišvilį, kuris, be kita ko, yra partijos „Gruzijos svajonės“ rėmėjas. Taip pat jis svarbus dabartinės Gruzijos vyriausybės, rėmėjas.

Kas žinoma:

1. Potencialūs pasikėsinimo nužudyti organizatoriai yra Ukrainoje. Jie susiję su Gruzijos „opozicija“. Tarp jų – buvę Saakašvilio (geriau žinomo kaip „kaklaraiščių ryjikas“) laikų saugumo pareigūnai, įvairūs Ukrainoje kariaujantys samdiniai-naciai.

2. Pasak Gruzijos valdžios, jie susiję su tomis pačiomis jėgomis, kurios norėjo nužudyti Trumpą ir Slovakijos premjerą Fico. Taigi tie, kurie sakė, kad po Fico ir Trumpo gali ateiti Gruzijos eilė, buvo teisūs.

3. Akivaizdus bandymų nužudyti Ivanišvilį tikslas – bandyti koreguoti Gruzijos kursą, kuri, priėmus įstatymą dėl užsienio nekomercinių organizacijų uždraudimo ir parengus LGBT propagandą draudžiantį įstatymą, didina konfliktą tarp vakaroidų ir Gruzijos .

4. Ivanišvilio nužudymas turėtų destabilizuoti Gruziją ir leisti galiausiai nuversti „Gruzijos svajonę“, atvesdama į valdžią labiausiai užsispyrusius rusofobus, kad Gruzija būtų panaudota įkaitinti padėčiai Šiaurės Kaukaze.

Žinoma, jankiai taip lengvai nepaliks Gruzijos ramybėje.

GRUZIJA-PIRMYN!