Šimonytės Memorialas ant melo pamatų. Tauta prarado imunitetą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-07-24 18:04:00, skaitė 1254, komentavo 4

Šimonytės Memorialas ant melo pamatų. Tauta prarado imunitetą

Apie naują stulbinantį valdžios kenkimą Lietuvai ir lietuvių tautai buvo pranešta šių metų liepos 19 d. LNK portale. Tam buvo skirtas video siužetas "Pagaliau aiškėja, kas atsiras griūvančiuose Vilniaus sporto rūmuose."

LNK portale rašoma:

Pagaliau aiškėja, kas atsiras griūvančiuose Vilniaus sporto rūmuose. Vyriausybė nusprendė juose ir šalia esančiose kapinėse įrengti memorialą žydams.

Taip pat ketinama įamžinti ir Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiui svarbius įvykius. Lietuvos istorijai skirta ketvirtadalis memorialo. Ką apie tokias proporcijas ir įvykių sugretinimą mano istorikai.

Prieš penkiasdešimt trejus metus pastatyti sporto rūmai virs muziejumi. Sudaryta speciali grupė nusprendė, o Vyriausybė tam pritarė, kad čia stovės Šnipiškių žydų kapinėms bei jose palaidotų žmonių istorijai skirtas memorialas.

„Pagrindinė tema, kuri turėtų dominuoti, aišku, kadangi tai kapinės, turėtų būti pats pastatas kaip ir paminklas kapinėms, t. y. bendruomenės istorija, žymių žmonių, kurie ten palaidoti“, – aiškino Vyriausybės vicekancleris Rolandas Kriščiūnas.

Tačiau ne tik. Dalis memorialo bus skirtas sovietinei kapinių išniekinimo politikai, pastato istorijai, jo vaidmeniui Lietuvos nepriklausomybės judėjime. Kitaip tariant, sporto rūmuose ketinama įamžinti 1988 metais vykusį Lietuvos laisvės Sąjūdžio steigiamąjį suvažiavimą, 1991 m. sausio 13-osios įvykių aukų šarvojimą.

Mano nuomone, toks memorialas sporto rūmuose, kuriuose vyko Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas, kur buvo šarvojamos sausio 13-osios aukos, yra absurdas, paremtas melu apie kapines. Tai Lietuvos ir lietuvių tautos paniekinimas. 

Portale, skirtame Talmudui (Toldot.com), apie Tiesą sakoma:

Tiesa, teisingumas ir sąžiningumas nėra tik geros žmogiškosios savybės: Talmudas tiesą vadina Dievo antspaudu. Tiesa veda į gėrį ir Dievo valios vykdymą. Ne veltui teisingumas, tiesumas - jašrut - yra pagrindinė mūsų protėvio Jakovo, kurio palikuonys mes visi esame, savybė, o tiesos pripažinimas - pagrindinė Jehudos savybė. Tikras teisingumas ir tiesumas yra ne tik žmogaus kalboje, bet ir jo širdyje.

Neva Sporto rūmai yra pastatyti ant kapinių yra melas!

LNK portale rašoma: 

„Nuo 16 iki 18 amžiaus veikusios žydų kapinės 18 amžiuje buvo uždarytos, o žemė parduota miestui, tai miestas galėjo tvarkytis taip, kaip manė esant reikalinga“, – sakė kultūros tyrinėtoja Jolanta Mažylė.

Vilniaus Gaono palaikai buvo perkelti į rūsį naujose žydų kapinėse Šeškinėje. Ten pat buvo palaidota jo žmona ir sūnus. Čia perkelti ir kiti palaikai iš uždarytų kapinių. Žydų bendruomenei Carinės valdžios buvo materialiai atlyginta už kapinių žemę.

AVvXsEgXy8XcZ2pgJp7lddF5_wsbVGjkQArgw4YeFrdYyF_BiEHKhTDvWwsDXRYzbewj7lHaTOl2nH9N5FzOKhrycG3khHFmCgLs3boEK0ClSOjIlFsx4E4EI2zxIU8TEFDcWk2pnSKI1ps-Wryr_MzSTDcrPKDc8XVehFjMkHkTDGQ92WpqCs6wKCuUpU84EVSP

„Viename sklype bandyti sutalpinti konceptualiai tarpusavyje nesusikalbančius nesusisiekiančias istorines atmintis, manyčiau, tam tikras primityvus tiesmukas sprendimas, kuris tikrai neprisidės nei prie žydų tikrai iškilios istorijos įamžinimo Vilniaus mieste“, – LNK sakė istorikas Algimantas Kasparavičius.

Aš, Sąjūdžio suvažiavimo delegatas, manau, kad Šimonytės vyriausybės planai, paremti melu apie kapines, yra spjūvis lietuvių tautai į veidą. Dar bjauriau, kad tame akte dalyvauja, o gal ir tam vadovauja žmogus, kuris pareiškė, kad "labiausiai nekenčia lietuvių".

Apie vietos, kurioje buvo kapinės, sakralizavimą A.Kasparavičius pasakė:

„Tokių vietų, kur Vilniuje buvo senosios kapinės, čia ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvos miestuose, ir Europos miestuose yra daugybė, Paryžiuje Londone ir panašiai, niekas tų vietų, mano žiniomis, nesakralizuoja ir tų vietų nebando atkurti ten buvusių kapinių ar sukurti kažkokių išskirtinių atminties ženklų“.

„Manau, šis projektas būtų labai pasiteisinęs tiek atstovaujant žydų bendruomenės interesus, tiek ir Lietuvos interesus, mes ir šiandien dienai neturim rimtos kongresų, įvairiausiems pasitarimams, konferencijoms organizuot pastato“, – LNK sakė A. Butkevičius.

"Projektui įgyvendinti skaičiuojama, kad reikės beveik trijų šimtų tūkstančių eurų"

A.Butkevičiaus projektas 2018 metais, kaip pranešė BNS, turėjo kainuoti 28 milijonus eurų. 

"Nebenaudojamų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcija ir Konferencijų bei kongresų rūmų įrengimas kainuos 28,3 mln. eurų",  - sakoma pranešime.

LRT.lt tuomet apie šį A.Butkevičiaus vyriausybės projektą rašė:

Visi suplanuoti darbai buvusių kapinių vietos teritorijoje ir apsaugos zonoje yra suderinti su Lietuvos žydų bendruomene ir Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetu. Sutarta, kad ši rekonstrukcija padėtų ir apsaugoti, ir pritaikyti pažinimui bei naudojimui Vilniaus kongresų centro prieigas.

Prieš aštuonis mėnesius kalbėjomės su Seimo nariu Dainiu Kepeniu apie žmogaus ir tautos imunitetą, apie žudančią toleranciją, globalistų planus sunaikinti baltuosius europiečius (3:40; 22:50; 33:40; 36:40 min.). Papasakojau apie savo ryšį su žydų tauta ir apie tai, kad lietuviai galėtų mokytis iš žydų vieningumo, labiau mylėti ir vertinti lietuvių tautą ir savo valstybę. 

https://www.youtube.com/watch?v=Qw0iHUf48yQ

Mane stebina Lietuvos valdžios kenkimas savo tautai, valstybei. 

Premjerės I.Šimonytės planas, paremtas melu ir skirtas pažeminti lietuvių tautą, yra vienas iš juodžiausių Lietuvos naikinimo puslapių, rašomų mūsų akivaizdoje. 

Su šituo pažeminimu lietuvių tauta neturėtų taikytis. Tai žingsniai į nebūtį, kurie ateityje lietuviams garantuos palestiniečių likimą. Tai mano, sąjūdiečio ir Lietuvos patrioto su žydiškomis šaknimis, nuomonė.