Orbanas su Trumpu aptarė būdus, kaip pasiekti taiką Ukrainoje

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/109736/orbanas... 2024-07-13 18:53:00, skaitė 1359, komentavo 2

Orbanas su Trumpu aptarė būdus, kaip pasiekti taiką Ukrainoje

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas Floridoje susitiko su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trampu (Donald Trump). Jie aptarė būdus, kaip pasiekti taiką Ukrainoje. Susitikimas įvyko kitą dieną po Vašingtone vykusio NATO aukščiausiojo lygio susitikimo.

„Man buvo didelė garbė aplankyti prezidentą Donaldą Trampą „Mar-a-Lago“ viloje. Aptarėme, kaip įtvirtinti taiką. Geroji šios dienos žinia yra ta, kad jis išspręs šią problemą“, – socialiniame tinkle„X“ rašė V. Orbanas.

Susitikimas įvyko kaip Vengrijos premjero „taikos palaikymo misijos“ dalis, rašo „Reuters“ agentūra, cituodama jo atstovą spaudai.

Donaldas Trampas, komentuodamas susitikimą su Viktoru Orbanu, savo socialiniame tinkle „Truth Social“ parašė: „Ačiū Viktorui. Taika turi ateiti, ir kuo greičiau“.

Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trampas (Donald Trump) pareiškė, kad jei ateitų į valdžią, per 24 valandas sustabdytų Rusijos ir Ukrainos karinį konfliktą.

Žiniasklaida rašė, kad vykdydamas savo planą jis ketino pagrasinti Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui sumažinti karinę pagalbą, jei šis atsisakys derėtis su Rusija. Taip pat pagrasintų Rusijai didesniu ginklų tiekimu Ukrainai, jei ta atsisakytų derėtis.

Viktoro Orbano misija „pasiekti taiką” prasidėjo nuo liepos 2 d. kelionės į Kijevą, kur jis susitiko su V. Zelenskiu ir aptarė paliaubų galimybę.

Vėliau V. Orbanas iš anksto nepranešęs apsilankė Maskvoje, kur susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o dar vėliau nuvyko į Kiniją. Po šių susitikimų, kaip rašė „El Pais“, Vengrijos ministras pirmininkas nusiuntė laišką ES vadovams, kuriame pasiūlė iki metų pabaigos pradėti Rusijos ir Ukrainos derybas.