Prezidentas Nausėda pritarė lenkų siūlymui numušinėti rusų raketas iš NATO teritorijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-07-12 18:36:00, skaitė 1445, komentavo 6

Prezidentas Nausėda pritarė lenkų siūlymui numušinėti rusų raketas iš NATO teritorijos

Nors Prezidento Gitano Nausėdos rinkimai ir nebuvo skaidrūs ir demokratiški, kaip parodė Signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijoje paviešinti faktai, bet Niujorke Lietuvos Prezidentas pasirodė puikiai. Jis visą laiką stengėsi asistuoti JAV prezidentui Džo Baidenui ir pritarė Lenkijos prezidento A.Dudos siūlymui numušinėti rusų oro taikinius iš NATO teritorijos. Apie tai jis papasakojo Lenkijos žinių agentūrai PAP:

Kodėl gi ne? Mums reikia naujų idėjų",

 - taip Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda reagavo į Lenkijos idėją numušti Rusijos raketas, keliančias grėsmę NATO teritorijai virš Ukrainos, duodamas interviu agentūrai PAP. G. Nausėda taip pat išreiškė viltį, kad Ukrainai nereikės atidėti antradienį paskelbto "Patriot" sistemų pristatymo.

Lenkų agentūra pažymi, kad Šiaurės Atlanto Taryboje Prezidentas A. Duda šios idėjos nekėlė, tačiau ji yra platinama. 

Mano atsakymas: kodėl gi ne? Turime ieškoti naujų idėjų, nes dažnai senosios formulės, kurių laikomės, nėra veiksmingos, jos neveikia. Štai kodėl mes girdime tokias naujas idėjas

- Nausėda sakė PAP po pirmosios Aljanso vadovų svarstymų sesijos NATO viršūnių susitikime Vašingtone.

Lietuvos vadovas pripažino, kad dažnai tokios iniciatyvos, kaip Lenkijos, iš pradžių sąjungininkų sutinkamos rezervuotai ir skeptiškai, tačiau po kurio laiko ir svarstymų galiausiai joms pritariama.

Man svarbiausia, kad padėtume Ukrainai ir darytume tai veiksmingai

- pridūrė jis.

G. Nausėda išreiškė nusivylimą dėl, jo manymu, lėto NATO sprendimų ir deklaracijų dėl pagalbos Ukrainai, įskaitant įrangos tiekimą, įgyvendinimo tempo.

Kartais matome didelius pranešimus, tačiau vėliau paaiškėja, kad šalys nesugeba jų įgyvendinti. Ir tai, mano manymu, yra didžiulis nuopuolis, nes ukrainiečiai to tikisi, jie laukia šios įrangos, bet dažnai veltui, ir dėl to kiekvieną dieną dėl oro gynybos sistemų trūkumo žūsta žmonės

- sakė Nausėda.

Tikiuosi, kad šį kartą viskas bus kitaip ir šios "Patriots" bei kitos sistemos netrukus pasieks Ukrainą. Tačiau sunku spėti, kada tai bus - po kelių savaičių ar mėnesių

- pridūrė jis.

Paklaustas, ar, vykstant politinei sumaiščiai JAV ir rinkimams, galima tikėti, kad viršūnių susitikimo nutarimai bus įgyvendinti, prezidentas paprieštaravo, kad, nepaisant dažnai lėto aljanso darbo tempo, galima įžvelgti pažangą įgyvendinant praėjusių metų Vilniaus viršūnių susitikimo rezultatus.

Žinoma, labai svarbu stiprinti priešakinį NATO pajėgų buvimą rytiniame flange, ir čia taip pat matome tam tikrų rezultatų. Mano šalis šiuo klausimu glaudžiai bendradarbiauja su Vokietija dėl nuolatinio NATO brigados dislokavimo. Žinau, kad mano Latvijos kolega tuo pačiu klausimu diskutuoja su Kanada, o Estijos kolega - su Jungtine Karalyste.

- sakė Nausėda.

Taigi manau, kad reikalai juda į priekį, ir tikiuosi, kad šis aukščiausiojo lygio susitikimas suteiks tam papildomo postūmio.

- pridūrė jis.

JAV profesorius Jeffrey Sachs šiuos pareiškimus dėl Ukrainos pavadino kliedesiais, galinčiais atvesti prie pasaulinės katastrofos:

https://www.youtube.com/live/ttniXFhc6U0

vertimas: https://www.youtube.com/watch?v=YqxpBxx2qPk

O gal alcheimerio liga užkrečiama? Gal vertėtų laikytis distancijos?

AVvXsEhyndT9R8gj59I9_Gk0GkAUqvau7QvLOfoWkIri-v-OO6lJdsZtYKqTg7byVX0oQ0CJNodxXzwK6xwZj1lm53KjpSG4vux18ehEbmGVpEJCbGBAy4Nx4qm5dQcAavPBa25afDkvNcGcGP3qguwJlbjpV9kzjpMdEv4f_u7B9uEIuqlGwHGPMRG07He6uQRZ

Šaltiniai:

https://www.youtube.com/watch?v=m1Gd6kOrUzk

https://wpolityce.pl/swiat/698535-zestrzeliwanie-rosyjskich-rakiet-nauseda-czemu-nie

https://www.youtube.com/live/ttniXFhc6U0