Lietuvos Vyriausybė pritarė karinių poligonų steigimui Tauragės ir Šilalės apskrityse

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-11 17:12:00, skaitė 1284, komentavo 3

Lietuvos Vyriausybė pritarė karinių poligonų steigimui Tauragės ir Šilalės apskrityse

Krašto apsaugos ministerija siūlo įstatymo projektą svarstyti skubos tvarka.

Karinių poligonų steigimas skubos tvarka yra pavojingas sprendimas, galintis padaryti daugiau žalos nei naudos. Imantis tokių priemonių būtina atsižvelgti ne tik į karinius poreikius, bet ir į tarptautinių saugumo standartų laikymąsi, piliečių teisių apsaugą ir aplinkos apsaugą. Tik tada galėsime kalbėti apie stabilios ir saugios mūsų visų ateities kūrimą.

Karinių poligonų įkūrimas Tauragės ir Šilalės apskrityse reikalauja didelių finansinių valstybės investicijų. Staigi statybų pradžia gali lemti neapgalvotas išlaidas ir neefektyvų biudžeto lėšų panaudojimą. Be to, dėl ilgalaikio planavimo trūkumo ateityje gali atsirasti nenumatytų finansinių įsipareigojimų, o tai neigiamai paveiks šalies ekonomiką.

Taigi skubus karinių poligonų kūrimas gali sukelti rimtų neigiamų pasekmių ir valstybei, ir civiliams gyventojams. Prieš priimant sprendimus, galinčius pakenkti visuomenei ir aplinkai, būtina apsvarstyti visus tokių veiksmų aspektus ir pasekmes. O ne veikti skubiai ir "neva" Lietuvai būtina tvarka, siekiant įtikti GALINGOMS kaimyninėms valstybėms. Svarbu siekti taikaus sambūvio, išsaugant visų piliečių saugumą ir gerovę.