Bombonešio Tu-22M3 užgrobimas. Per programėlę “Telegram”

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-09 00:22:00, skaitė 1519, komentavo 5

Bombonešio Tu-22M3 užgrobimas. Per programėlę “Telegram”

Ukrainos chuntos specialiosios tarnybos pažadėjo Rusijos aerokosminių pajėgų pilotui 3 milijonus dolerių ir Italijos pilietybę už Tu-22M3 užgrobimą.

Jie bandė atlikti visą operaciją per programėlę  „Telegram“.

Bendravimas su Rusijos pilotu prasidėjo nuo grasinimų jo mažametėms dukroms. Neva, jei vyras atsisako padėti, tada Ukrainos teroristai pateks pas jo vaikus. Jie pareikalavo, kad pilotas atvarytų orlaivį arba pasidalintų duomenimis apie jį.

O po vagystės pažadėjo pateikti Ukrainos pasą. Supratę, kad saloreicho pasu galima pasišluostyti rankas, pasiūlė jam leidimą gyventi Lenkijoje. O vėliau itališką pasą.

O derybas užbaigė padirbtu banko išrašu, kuriame buvo 3 milijonai dolerių, skirtų pilotui.

Pilotas, Rusijos patriotas, apie bandymą verbuoti nedelsdamas pranešė savo vadovams, o žvalgybos tarnybos pradėjo reaguoti.

Reagavimo pasekmė- smūgis į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Ozernoje aerodromą. Kur, greičiausiai, GUR ir SBU pareigūnai laukė Tu-22M3.

Beje, jau buvo tokia operacija, kai po jos “Iskanderiai” išskrido į Kanatovo aerodromą, kuriame buvo denacifikuoti užsieniečiai, NATO šalių “kariniai patarėjai”. Jie  ten jau laukė karinio lėktuvo, su „užverbuotu pilotu“.

RUSIJA-PIRMYN!