R. Šarknickas. Žmogus, Lietuva, vertybės – pavojuje

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/05/06/r-... 2024-05-07 14:54:00, skaitė 575, komentavo 1

R. Šarknickas. Žmogus, Lietuva, vertybės – pavojuje

Kultūra, tradicijos, kalba, papročių puoselėjimas, tapatybės saugojimas – šie simboliai yra kiekvienos save gerbiančios tautos garbės dalykas.

Deja, bet laikytis tokios pat nuostatos Seime jau nėra lengva, nes dabartiniame Europos Parlamente vis labiau pasigirsta minčių dėl federalizacijos, teiginių, kad Europa  turi būti viena bendra valstybė tik su keliomis kalbomis, sumaišytomis tradicijomis, sumaišytais papročiais, milijoninių miestų formavimu, taip siekiant žingsnis po žingsnį naikinti regionus.

Atsiranda poreikis kalbėti ir vėl ginti Lietuvos Respublikos Konstituciją, pamatines jos vertybes – kol ne vėlu. Per pastaruosius metus Lietuvos liberalios valdžios dideli užmojai naikinti valstybingumą  nesibaigia (nes anot jų, – modernu) ir toliau yra tariamasi su Briuselio kai kurių liberalių požiūrių partijomis.

Keista, dabartinė valdančioji dauguma, kuri pati kartu su Lietuvos ir skirtingų partijų žmonėmis priešinosi, kad nebūtų sunaikinta mūsų tauta, kad būtų išsaugota kalba, tradicijos, – dabar pati savo rankomis jas naikina.

Liberali valdžia suskirstė mūsų šalį į dvi Lietuvas: buvo grėsmė, kad regionai liktų be didelių finansavimo lėšų; svetimos raidės atsirado lietuviškuose pasuose, ir dar ne pabaiga, žadama „prastumti“ diakritinius ženklus į lietuviškus dokumentus; vyksta asmenybių – poetų, menininkų – niekinimas; visose švietimo įstaigose aptikta narkotinių medžiagų pėdsakų (pasekmė – dekriminalizuoti narkotikus); be teisės į tėvų nuomonę stumiami vienos lyties mokymai mokyklose; panaikinti referendumai žmonėms išreikšti savo nuomonę priimant valstybei jautrius sprendimus (įstatymus). Akivaizdu, kad ši liberali politika Lietuvoje tinka kai kuriems Briuselyje, tačiau tik ne mums, ne Lietuvos žmonėms.

Akivaizdu, kad liberalios jėgos Europos Parlamente vis ryžtingiau imasi drąsių veiksmų ardyti Lietuvos pamatus vardan vienos Europos valstybės – federalizacijos. Bet tokiems užmojams vis daugiau valstybių priešinasi, o tai yra geri ženklai, tik pas mus tyla, bet  džiugu, kad Lietuvos žmonės protingiau mąsto nei kai kurie Seimo politikai, kuriems svarbiau yra narkotikų dekriminalizavimas ir kiti pavojingi tautai parengti ir rengiami įstatymų projektai.