Nausėda: žemės ūkis yra strateginis ir itin svarbus valstybei sektorius

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedaze... 2024-04-18 02:06:00, skaitė 486, komentavo 1

Nausėda: žemės ūkis yra strateginis ir itin svarbus valstybei sektorius

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda tęsdamas darbo dienų regionuose ciklą, su komanda dirbo ir Kauno rajone.

Valstybės lyderis susitiko su Kauno rajono savivaldybės meru Valerijumi Makūnu, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijoje dalyvavo diskusijoje strateginiais žemės ūkio klausimais.

Kauno rajone Akademijos miestelyje įsikūrusioje VDU Žemės ūkio akademijoje šalies vadovas dalyvavo savo inicijuotoje platesnėje diskusijoje apie Lietuvos žemės ūkio ateitį.

Vyriškis pažymėjo, kad centrinės valdžios atstovams kartu su žemdirbių ir agronomijos mokslų atstovais labai svarbu aptarti ne tik vieną ar kitą žemės ūkio sektorių ištinkančias problemas, bet ir apžvelgti viso šalies žemės ūkio perspektyvą.

„Žemės ūkis yra strateginis ir itin svarbus valstybei sektorius“, - atskleidė G. Nausėda.

Diskusijos dalyviai taip pat aptarė aukštesnės agrosektoriaus pridėtinės vertės kūrimą Lietuvoje.

Diskusijos dalyviai aptarė ir Rusijos karo pasekmes Lietuvos žemės ūkiui bei Ukrainos integracijos į ES rinką galimą poveikį Lietuvos žemės ūkio sektoriui, ES žaliojo kurso sąlygojamą žemės ūkio sektoriaus transformaciją, klimato kaitos poveikį ūkininkavimui.

Apibendrindamas diskusiją G. Nausėda pažymėjo, kad Lietuvos žemės ūkiui stinga strategijos ir politinės lyderystės.