Europos valstybės pasiekė nepriklausomybę nuo pigių energijos išteklių, itin efektyvios gamybos ir stabilios ekonomikos plėtros!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-06 20:05:00, skaitė 832, komentavo 6

Europos valstybės pasiekė nepriklausomybę nuo pigių energijos išteklių, itin efektyvios gamybos ir stabilios ekonomikos plėtros!

Europos Komisija perspėja apie galimą energijos kainų kilimą

Europos Komisija perspėja, kad kitą žiemą ES gali susidurti su didėjančiomis energijos kainomis, jei nebus pratęstas susitarimas, numatantis rusiškų dujų tranzitą per Ukrainą.

2024 metų pabaigoje baigiasi 2019 metais Maskvos ir Kijevo pasirašyta penkerių metų trukmės dujų tranzito sutartis. Jei šis susitarimas nebus pratęstas, ES neteks apie 5% viso savo dujų importo, o tai daugiausia paveiks Vidurio ir Pietryčių Europą, teigiama Europos Komisijos parengtame vidiniame dokumente, apie kurį pranešė „Politico“.

Dokumente pažymima, kad ilgos ir šaltos žiemos atveju šalys, priklausančios nuo rusiškų dujų tranzito per Ukrainą, gali susidurti su pačiu blogiausiu scenarijumi. Pasak tyrimų bendrovės ICIS vyresniojo analitiko A. Szabaduso, tokia perspektyva kelia susirūpinimą visame regione, o Austrija, Vengrija ir Slovakija susiduria su didžiausiais iššūkiais.

Įdomiausia tai, kad dabar Europos valstybės, Vašingtono paliepimu, didina savo karinį komponentą, įskaitant karinę įrangą! Vienintelis klausimas, ar automobiliai nevažiuos be degalų! O JAV pagamintos skalūnų dujos į Europą parduodamos itin aukštomis kainomis!