Ar "MASKVOS NAMAI" yra RF teritorija?

Autorius: Julijus Lozoraitis Šaltinis: https://www.facebook.com/julij... 2016-05-19 15:52:42, skaitė 4743, komentavo 0

Ar

Vilniuje, Šeiminyškių g. netoli buv. Žalgirio stadiono, Sporto rūmų, Technikos muziejaus ir Kar. Mindaugo tilto stūkso jau beveik užbaigti "Maskvos namai".

Kiek žinoma, pastatyti Maskvos miesto vyriausybei perduotame, ar parduotame, sklype.

Bet, mano manymu, tai anaiptol nereiškia, kad tai yra RF teritorija, ir joje galioja RF, o ne LR įstatymai. RF įstatymai galioja tik RF ambasados teritorijoje, kuri yra de jure RF teritorijos dalis. O "Maskvos namai" yra LR teritorijoje, ir čia galioja LR. Įstatymai.

Dėl ko čia aš dabar tai akcentuoju?

Ogi todėl, kad, jeigu "Maskvos namuose" ateity kas nors užsimanytų rengti propagandinius renginius, nukreiptus prieš LR, tuomet LR teisėtvaka galėtų ir privalėtų uždrausti tokius renginius, ir netgi uždrausti "Maskvos namų" veiklą, jeigu ji būtų tendencingai nukreipta prieš LR.

Pvz., visokie gazmanovai, kobzonai ir valerijos negalės čia apdainuoti sovietinės tėvynės šlovės, čia negalės bus rodomi kiseliovo propagandiniai proputiniški filmai, ir pvz., įvairūs sojūzai negalės čia rengti homofobinių ar kitokių su LR įstatymais nederančių akcijų, jeigu staiga užsimanytų.

Nes LR teritorijos dalis, netgi esanti (hipotetiškai) užsieniečių nuosavybėje (arba dispozicijoje, nžn tikslaus šio sklypo statuso, čia pono Šimašiaus derėtų klausti) lieka LR teritorija su visomis juridininėmis tokio statuso pasekmėmis – man asmeniškai taip atrodo.