Apie „mūsiškės“ Nudelman jaunystės dienas Ukrainoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-05-16 09:48:39, skaitė 2774, komentavo 0

Apie „mūsiškės“ Nudelman jaunystės dienas Ukrainoje

Ukrainos reikalus dabar aptarinėja du „mūsiškiai“: JAV viceprezidentas Dž. Baidenas ir naujas Ukrainos premjeras V.Groismanas. Baidenas nemoka rusiškai, Groismanas – angliškai: todėl, matyt, kalbasi „mūsiškai“. Tuose Ukrainos reikaluose aktyviai dalyvauja dar viena „mūsiškė“ - JAV valstybės sekretoriaus Dž.Kerio (Koeno) pavaduotoja Viktorija Nuland (Nudelman). Ji pasižymėjo ne tik tuo, kad Maidane dalino bulkutes, bet ir jaunystėje, kai ukrainiečių vaikams mėtė ant smėlio saulėgrąžas ir taip iš jų tyčiojosi.

Paaiškėjo, kad JAV Valstybės departamento aukščiausio rango pareigūnė Viktorija Nuland (Nudelman) dar TSRS laikais buvo Odesos pionierių stovyklos vadove, kur ją „už pasityčiojimą iš tarybinių vaikų“ sumušė, rašoma portale Pravda.ru.
 

Septyniolikametė „Viki“, kaip ją vadino jos porininkė Ina Metelskaja-Šeremetjeva, šiuo metu rašytoja, knygų serijos „Civilizcijų skeveldros“ autorė, buvo vadove vienoje iš Odesos stovyklų. Metelskaja-Šeremetjeva pažymi, kad tik nesenai sužinojo, kokių karjeros aukštumų pasiekė jos kolegė, su kuria ji... susimušė prieš 33 metus dėl to, kad Nuland žemino vaikus.

„1982 metais man teko dirbti Odesoje jaunimo stovykloje „Jaunoji Gvardija“. Ir, prisiekiu, aš ten vieną kartą iki kraujo susimušiau su viena amerikiete mergina, irgi vadove, pagal mainus, kuri smaginosi tuo, kad mėtė saulėgrąžas į dulkes ir juokėsi, žiūrėdama kaip ukrainiečių vaikai jas renka ir valgo šitas purvinas saulėgrąžas“, - rašo savo Facebook Metelskaja-Šeremetjeva.

Rašytoja pažymi, kad po šio incidento buvo pašalinta iš stovyklos ir gavo griežtą papeikimą.

„O šiandien aš su nuostaba perskaičiau Viktorijos Nuland biografijoje, kad 1982 metais pagal mainų programą ji dirbo vadove „Jaunojoje gvardijoje“ ir išlaikė apie Tarybų Sąjungą pačius negatyviausius įspūdžius“, - tesė Metelskaja-Šeremetjeva.

Įdomu, kas labiau pakenkė ukrainiečių sveikatai, ar purvinos saulėgrąžos, ar dar purvinesnės bulkutės? Žinoma tik, kad po Nuland „bulkučių valgymo“ pabėgėliais tapo milijonas ukrainiečių, o numirė dešimtys tūkstančių.