Pinigų didinimas atgrasymui padeda atitolinti jų žlugimą ir priverstinę emigraciją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/pinigu-di... 2024-01-29 15:49:00, skaitė 774, komentavo 4

Pinigų didinimas atgrasymui padeda atitolinti jų žlugimą ir priverstinę emigraciją

V. Landsbergis (antras iš kairės).

Žmonių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis šalies partijas ragina vieningai nuspręsti, ar mato egzistencinę grėsmę Lietuvos saugumui.

Taip vyriškis pirmadienį paskelbė politinėms partijoms, verslo ir nevyriausybinėms organizacijoms susitinkant aptarti siūlymus didinti finansavimą gynybai.

„Manau, kad svarbiausias aspektas pirmadienį yra suvienodinti grėsmės matymą“, – prieš vyriausybėje įvyksiantį susitikimą kalbėjo G. Landsbergis, skelbiama valstybinio transliuotojo analitinėje analizėje „Landsbergis: pagaliau turime sutarti, ar Lietuvai gresia egzistencinis pavojus“.

Pasak politiko, jeigu partijos nesusitars dėl grėsmės šalies saugumui vertinimo, „tai būtų sudėtinga situacija, Lietuvai potencialiai kelianti iššūkių, turbūt ir pavojų.“

G. Landsbergio vadovaujamas partija praeitą savaitę priėmė Lietuvos gynybos stiprinimo planą, kuriame, be kita ko, siūloma įvesti visuotinį šaukimą, nuo 2025-ųjų didinti finansavimą gynybai 0,5 procentinio punkto nuo bendrojo vidaus produkto (BVP).

Tikimasi, kad toks, pinigų didinimas atgrasymui padės atitolinti jų žlugimą ir priverstinę emigraciją.

G. Landsbergis ragina partijas nebrėžti raudonų linijų anksčiau laiko ir į susitikimą ateiti nusiteikus diskutuoti.

„Šiandien jau pasigirsta įvairių svarstymų kas vieniems priimtina ar nepriimtina, netgi braižomos raudonos linijos. Suprantu, kad nuomonės gali išsiskirti. Bet turime sutarti pirmiausia dėl pagrindinio dalyko – ar mes sutariame, kad Lietuvai potencialiai gali grėsti egzistencinis pavojus.

Jeigu taip – tada visi klausimai turėtų būti paprasčiau sprendžiami, dėl to kad sutarus ties šiuo klausimu, visa kita yra tik technika“, - laiką leisdamas Kijeve žurnalistams prieš susitikimą kalbėjo G. Landsbergis.

Šalies didžiųjų politinių partijų nuomonės dėl gynybos finansavimo išsiskiria.

Vieni siūlo kuo daugiau skolintis, kad atgrasymui netrūktų pinigų, kitai svarsto įvesti naujus mokesčius, ar didinti esamus mokesčius, pavyzdžiui PVM ir t.t.