Ukrainos spauda apie vietinius ohmanus, kurie pelnosi iš karo

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-29 02:52:00, skaitė 932, komentavo 1

Ukrainos spauda apie vietinius ohmanus, kurie pelnosi iš karo

 

Straipsnio pavadinime panaudojau žodį "ohmanai", kaip bendrinį, reiškiantį sukčius, kurie pelnosi iš karo, iš žmonių nelaimių. Apie Jono Ohmano "žydgarbius" gerai žinome. Prieš kelias dienas apie šį veikėją spaudos konferencijoje eilinį kartą papasakojo Signataras dr.Zigmas Vaišvila, buvo išsami publikacija ekspertai.eu

Ypač šleikštu, kai tokie ohmanai veikia kariaujančioje Ukrainoje. Šalies visuomenė netoleruoja šių parazitų. Pastarosiomis dienomis Ukrainos spaudą užplūdo publikacijos apie kelis tokius įvykius, su kuriais ir supažindinu.  

Garsios tinklaraštininkės vyras įsiamžino atostogaudamas Maldyvuose: jis išvyko savanoriauti į Lenkiją

Aplink garsią Ukrainos tinklaraštininkę Tanią Prentkovič, turinčią milijoną sekėjų, kilo skandalas. "Tik Tok" paskelbti kadrai, kuriuose galima matyti Prentkovič ir jos vyrą Andrejų Gonkovskį Maldyvuose.

AVvXsEiaXOV7fgwKhL-SIZaGxRJDtmV6izmYYjyNPUnqX5dLKHVCaayUgFh_Ktp9j2KP4bdCSyOEvMOjHQRjqV7OfZ7oEZOs2f1ExZ-8z-0qTgkLjnLSHmJ4dS_Rx7TRH3MWAzRgzjY0MVWYlVW1Sr3k1SWtvtuzyn2ZBzoEi4CtiJKP7fYHGQ_q8vN8o0PzO7PO

Tinklo naudotojai labai piktinasi, nes Gonkovskis karo metu išvyko iš Ukrainos kaip savanoris į Lenkiją, kur  turi surengti labdaros renginį.

AVvXsEg-lHbGPAjiT10SPitLOKXcXmiqkR25nrGOyfivySDUYYiixYtSwic9LFufj6X9mHPZgVDiqDJ7X7U5JOLBBSuNsanmqw5LkAYsd8wJLitOTWm91dWVrle5hDxLdQw6Z5NngX6btziZs5EoICiVt-CEKKezbMlSUSOmQMn3PYnc4VRns_Z62EEMli3SVvR5

Kijeve liepta perdažyti freską, sukurtą pagal Sonios Moroziuk paveikslą. 

Kijevo Podolsko rajono administracija nurodė perdažyti freską, sukurtą pagal Sonios Moroziuk paveikslą, po to, kai nežinomi asmenys ant jos padarė užrašą. Dailininkė buvo apkaltinta dalyvavimu korupcijos skandale Igorio Hrynkevičiaus - savo buvusio sužadėtinio tėvo.

2023 m. gruodžio pabaigoje Lvovo verslininkas Ihoris Hrynkevičius buvo sulaikytas už bandymą duoti 500 000 dolerių kyšį pareigūnui, tiriančiam sandorių dėl drabužių ir apatinio trikotažo pirkimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bylą. Tyrėjai nustatė, kad H. Hrynkevičiaus įmonės laimėjo 23 konkursus tiekti Gynybos ministerijai drabužius už daugiau kaip 1,5 mlrd. grivinų.

Tyrimo duomenimis, dėl to sutriko tiekimai ir biudžetas patyrė nuostolių, preliminariais skaičiavimais, 1,2 mlrd. grivinų.

Ukrainos gynybos ministerija nutraukė visas sutartis su V. Hrynkevičiaus įmonėmis - paskutinė iš jų yra "Trade Lines Retail".

Hrynkevičius vyresnysis šiuo metu yra ikiteisminio sulaikymo centre, o Romanas Hrynkevičius yra ieškomas. Kitiems trims bylos įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė - jie bus laikomi areštinėje su galimybe sumokėti 500 mln. grivinų užstatą.